АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пояснювальна записка. Мета дисципліни «Анатомія та фізіологія з елементами біомеханіки жувального апарату людини» — дати студентам достатній обсяг знань щодо будови та принципів

Прочитайте:
  1. I. Объяснительная записка
  2. I. Пояснительная записка
  3. ЗАПИСКА ВАН ХЕЛЗИНКА, ОСТАВЛЕННАЯ ИМ В ПАЛЬТО НА ВЕШАЛКЕ В ГОСТИНИЦЕ БЕРКЛИ, АДРЕСОВАННАЯ ДЖОНУ СЬЮАРДУ Д. М.
  4. Пояснительная записка
  5. Пояснительная записка
  6. Пояснительная записка
  7. Пояснительная записка
  8. Пояснительная записка
  9. Пояснительная записка
  10. Пояснительная записка

Мета дисципліни «Анатомія та фізіологія з елементами біомеханіки жувального апарату людини» — дати студентам достатній обсяг знань щодо будови та принципів функціонування зубощелепної системи. Зошит СПРС (самостійної поза аудиторної роботи студентів) орієнтован на забезпечення фахової підготовки медичного спеціаліста — зубного техніка, на формування знань, умінь і навичок, необхідних для подальшого вивчення спеціальних дисциплін, передбачених навчальним планом. Для цього необхідно оволодіти теоретичними і практичними знаннями з анатомії та фізіології згідно з державними стандартами освітньо-кваліфікаційної характеристики.

Зошит СПРС з дисципліни «Анатомія та фізіологія з елементами біомеханіки жувального апарату людини» розраховано на 31 год і складається з шести розділів:

1. Кістки черепа. З’єднання кісток черепа.

2. Функціональна анатомія м’язів зубощелепної системи

3. Кровопостачання та лімфовідтік зубощелепної системи. Іннервація зубощелепної системи

4. Анатомія та фізіологія ротової порожнини

5. Артикуляція і оклюзія. Прикус. Види прикусу

6. Фізіологія і біомеханіка зубощелепної системи. Біомеханіка та функції жувального апарату. Статичні та функціональні методи дослідження стану зубощелепної системи.

Зошит СПРС відповідає вимогам чинної програми для вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів І—ІІІ рівнів акредитації за спеціальністю 5.12010106 “Стоматологія ортопедична” (2011р.) з дисципліни «Анатомія та фізіологія з елементами біомеханіки жувального апарату людини» і призначений для тематичної самостійної роботи студентів. Зошит з СПРС містить основні завдання та матеріали самоконтролю. Основні завдання - необхідно скласти тези, матеріали самоконтролю – опрацювати (показують вміння застосовувати набуті знання на практиці).

Структура і зміст зошита СПРС, розділи і теми охоплюють питання будови і функції органів зубощелепної системи, функціональний взаємозв’язок їх, біомеханічні закономірності, які враховуються під час конструювання зубних протезів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 380 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)