АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вимоги до імпорту м'яса, м'ясних продуктів

Ввозити в Україну дозволено м'ясо і м'ясопродукти, одержані від забою та переробки здорової худоби та птиці (в т.ч. дичини) на м'ясокомбінатах, птахокомбінатах, м'ясопереробних підприємствах, що мають дозвіл ветеринарної служби країни-експортера (ветеринарний сертифікат) на експорт і знаходяться під постійним контролем ветеринарної служби.

Туші, півтуші, четвертини повинні мати чіткі клейма служби ветеринарного нагляду з зазначенням назви чи номера підприємства, на якому провадився забій тварин. Упакована продукція повинна нести маркування українською мовою з зазначенням інформації про назву країни-експортера, підприємства-виробника, товарний знак, найменування і гатунок продукту, дату виготовлення і умови зберігання, термін реалізації (придатності). Матеріали, в які упаковано продукцію, повинні бути першого використання.

Транспортні засоби, що використовуються для перевезень, мають пройти підготовку і обробку згідно з правилами країни-експортера.

Заборонено ввозити продукцію, одержану від забою тварин, яким перед забоєм вводили натуральні чи синтетичні естрогенні гормональні, тіреотатичні препарати, антибіотики, а також заспокійливі засоби.

Не допускається також ввезення м'ясопродуктів та м'яса:

що мають при післязабійній експертизі зміни, характерні для заразних хвороб, отруєнь, ураження гельмінтами;

одержаних від забою тварин, вакцинованих проти ящуру протягом останніх 12 місяців;

що піддавались дефростації у період зберігання;

що мають ознаки псування;

із простроченим терміном зберігання;

із вмістом радіоактивних, хімічних, біологічних речовин чи збудників понад норми, встановлені Всесвітньою організацією здоров'я;

туші, напівтуші, четвертини тварин, що мають температуру вищу -80C, залишки внутрішніх органів та внутрішнього жиру, сліди зачистки серозних оболонок, крововиливи у тканинах, з яких видалено лімфовузли, що мають невластивий колір, запах лікарських засобів, трав, присмак чи запах риби;

що завезені в Україну з країни, в якій підконтрольні матеріали (продукція) перебували у режимі реекспорту, тобто не походять з країни експорту.


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 457 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)