АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ввезення м'яса птиці та харчових яєць

До ввезення допускається м'ясо, одержане від забою клінічно здорової птиці на підприємствах, що мають дозвіл ветеринарної служби держави на постачання продукції на експорт, і знаходиться під постійним ветеринарним контролем. Перед забоєм птиця, призначена до експорту в Україну, підлягає передзабійному огляду, а тушки та органи - післязабійній ветеринарній експертизі. На м'ясо видається посвідчення підприємства-виробника про якість, в якому вказується дата виготовлення, заморожування, температура зберігання і строки реалізації. На кожній туші проставляється ветеринарне тавро. Пакувальний матеріал має бути першого використання і відповідати санітарно-гігієнічним вимогам.

Транспортні засоби перед відправкою мають пройти обробку за правилами, чинними в країні експорту.

Заборонено до пропуску на митну територію України м'ясо птиці, до якого додали консервуючі речовини; недоброякісне за органолептичними показниками; контаміноване сальмонелами; оброблене фарбами; речовинами, що мають сильний запах; іонізуючим та ультрафіолетовим промінням; що має пігментацію (крім м'яса індичок та цесарок); що було дефростоване під час зберігання. Не допускається ввезення м'яса, отриманого від птиці, якій при вирощуванні, відгодівлі перед забоєм призначали натуральні і синтетичні гормональні препарати, антибіотики, інсектоакарициди і пігментні речовини.

Дотримання вимог повинно підтверджуватися ветеринарним сертифікатом. Сертифікат оформляється мовою країни-експортера та українською мовою.

М'ясо птиці, що ввозиться, не повинно походити з країн, адміністративних територій (штат, округ, провінція, земля) та господарств, де було зареєстровано заразні хвороби, вказані у частині 3 табл. 1.

Харчові яйця допускаються до імпорту за умови, що вони випродукувані в місцевості та господарствах, вільних від хвороб, перечислених у таблицях до цього підрозділу, і лише за двосторонніми угодами (читай - в легальному торговому обороті між суб'єктами ЗЕД).


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 444 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)