АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Введення внутрішньошкірно вакцини БЦЖ

Прочитайте:
  1. Введення інсуліну
  2. Введення рідини
  3. Введення у фізіологію. Фізіологія збудливих структур
  4. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  5. Внутрішньовенне введення препаратів
  6. Внутрішньовенне струминне введення лікарських препаратів
  7. Внутрішньом’язове введення лікарських препаратів
  8. Дитині 5р. виставлено діагноз – дифтерія. Лікар призначив введення протидифтерійної сироватки за методом Безредка. Яким шляхом вводиться пробна доза сироватки?
  9. До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?
Послідовність: Зміст Примітка
Мета: Специфічна профілактика туберкульозу.  
Показання:   Проти-показання до вакцинації:   Проти-показання до ревакцинації:     Місце виконання: Підготувати необхідне:     Алгоритм виконання:     Заповнити медичну документацію: Вакцинація новонароджених дітей та ревакцинація. ГРВІ, підвищення температури тіла, пологова травма, диспепсія, отит, захворювання шкіри, пневмонія, гемолітична хвороба, недоношеність (маса при народженні менше ніж 2000 г). Сумнівна і позитивна проба Манту, захворювання на туберкульоз, шкірні захворювання, алергічні стани, ревматизм в гострій і підгострій фазі, енцефаліт, менінгіт, гострі і хронічні інфекційні процеси, імунодефіцитні стани, злоякісні захворювання крові, ускладнення після попереднього щеплення. Пологовий будинок, кабінет щеплення. Вакцина БЦЖ. Стерильний 0,9% розчин натрію хлориду (додається до вакцини). Стерильний туберкуліновий шприц, стерильна вата, 70% спирт, склянка з темним ковпачком для зберігання відкритої ампули. Перевір дозвіл на щеплення, прізвище дитини. Вимий руки, просуши індивідуальним рушником, одягни стерильні гумові рукавички. Розведи вакцину БЦЖ 2 мл 0,9% р-ну натрію хлориду. Знезараж рукавички. Шкіру зовнішньої поверхні лівого плеча на межі між верхньою та середньою третиною оброби двічі 70% спиртом. Просуши стерильною ватною кулькою. Набери в туберкуліновий шприц 0,2 мл вакцини БЦЖ. Надлишок вакцини витисни в вату. Натягни шкіру в ділянці ін’єкції. Введи голку внутрішньошкірно зрізом вгору і введи 0,1 мл вакцини. Відкриту ампулу поклади в склянку, накрий стерильною серветкою та темним ковпачком. Дай поради матері: не можна накладати пов’язку, обробляти йодом. Необхідно оберігати місце ін’єкції від механічного пошкодження. Дані про проведення щеплення занеси в Ф-112 та журнал реєстрації вакцинації і ревакцинації БЦЖ та в історію новонародженого. На 3-5 день життя І RV – 7 років Дітям з масою 2000-2500г проводять щеплення вакциною БЦЖ-М. Суха вакцина БЦЖ представляє собою живі мікобактерії вакцинного штама БЦЖ, Вакцина зберігається в холодильнику, в пологовому будинку в спеціальній кімнаті. Дитину оглядає лікар або фельдшер на ФАПі, проводить термометрію та дає дозвіл на щеплення. Дозвіл на проведення щеплення заносять в “Історію розвитку дитини” Ф112. Вакцина БЦЖ містить 1 мг культури БЦЖ. Прищепна доза міститься в 0,1мл розведеної вакцини і становить 0,05 мг культури БЦЖ. Не торкайся голкою до вати! При правильній техніці з’являється папула білуватого кольору, розміром 6-8 мм за діаметром, 5-6 мм у новонароджених. Через 15-20 хв. папула зникає. Відкриту ампулу зберігай не більше 2 год. Ампулу з залишками вакцини, шприц, ватні кульки знезараж в 5% розчині хлораміну. Запиши дату щеплення, серію і контрольний номер вакцини.

Додаток

За календарем щеплення вакцину проти туберкульозу вводять згідно наказу МОЗ України № 551 від 14.08.2014 р.

Після щеплення через 4-6 тижнів розвивається специфічна реакція: папула, везикула, пустула розміром 5-10 мм в діаметрі.

Поствакцинальна реакція триває протягом 2-3 місяців, іноді довше.

Якщо вакцинація в пологовому будинку дитині не проведена, то вакцинація дітям старше 2-х місяців проводиться після негативної проби Манту. Імунітет утворюється через 6-8 тижнів.

Перед ревакцинацією проводиться проба Манту. Інтервал між пробою Манту і ревакцинацією має бути не менше ніж 3 дні і не більше 2 тижнів.

Ревакцинація проводиться дітям з негативною пробою Манту.

Після ревакцинації специфічна реакція розвивається через 1-2 тижні. У 90-95% дітей на місці щеплення утворюється рубчик до 10 мм в діаметрі.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 545 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)