АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Внутрішньовенне введення препаратів

Прочитайте:
  1. Б) Визначте показання до застосування препаратів.
  2. Багато психотропних препаратів (мескалін, ЛСД) імітують природні медіатори. На який процес синаптичної передачі вони впливають?
  3. Введення внутрішньошкірно вакцини БЦЖ
  4. Введення інсуліну
  5. Введення рідини
  6. Введення у фізіологію. Фізіологія збудливих структур
  7. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  8. Вкажіть, які з препаратів мають антисклеротичну дію
  9. Внутрішньовенне струминне введення лікарських препаратів
Послідовність Зміст
Місце проведення Дитячий стаціонар, спеціалізовані відділення, диспансери, поліклініка
Оснащення Маніпуляційний столик, на якому підготовлено: БіКС зі стерильними кульками, пінцет у дез. роз-ні, одноразові шприц 5,0, одноразова система для краплинного введення рідини, спирт 96% -10 мл., стерильний лоток та лоток для використаного матеріалу, препарати в ампулах, флакони глюкозо-сольових розчинів, 5 ємкостей з дез.розчином,пелюшки, джгут, клейончаста подушка, ножиці, пластир  
Попередня підготовка Одягти маску. Руки помити з милом, знезаразити, одягти стерильні рукавички. Підготувати шприц: розшарувати упаковку, невитягуючи голку з упаковки насадити її на поршень та залишиши в упаковці шприц на стерильному столику. Зрізати оброблену спиртом шийку ампули Набрати в шприц препарат у необхідній дозі, випустити повітря з шприца і голки (одночасно перевірити прохідність голки) і покласти шприц з набраним препаратом на стерильний лоток; або систему для крапельного введення: нажицями(пінцетом) розкрати алюмінієву пробку флакону, обробити гумову пробку спиртом, розшарувати упаковку крапельниці, під,єднати ін,єкційну голку, незнімаючи ковпачка, ввести у флакон через гумову пробку товсту голку крапельниці та голку повітроводу, нахилити флакон та трамати горизонтально крапельницю поки не наповниться дозатор наполовину розчином, перевернути вертикально флакон з крапельницею, спустити трішки розчину спустивши всі повітряні бульбашки та перетиснути крапельницю; зафіксувати крапельницю у штативі. Хвора дитина при виконанні маніпуляції лежить або сидить. Руку хворої дитини розміщують долонею вверх під ліктьовий суглоб підкладають клейончасту подушку, яка обгортається пелюшкою. Дитині старшого віку накласти джгут на плече(під джут підкладають пелюшку), на 5 см вище ліктьової ямки. Дітям до 5 років джгут не накладається, затискання судини, з якої беруть кров або вводять препарати, виконується рукою медичного працівника на 5 см вище ліктьового згину.
Основний етап виконання Провести легкий масаж передпліччя в напрямку від кисті руки до ліктьової ямки. Місце ін’єкції двічі обробити ватними кульками, які змочені спиртом. Шприц (голку крапельниці)взяти в праву руку, 1,3,4 пальцами зафіксувати циліндр, а 2 пальцем- голку. Зріз голки направити вверх і встановити з боку поділок на шприці. Лівою рукою відтягнути шкіру нижче місця ін’єкції, зафіксувати вену. Шкіру проколоти різким рухом, паралельно вені, голку провести над веною на 1-1,5 см, а потім проколоти стінку вени. Для контролю положення голки в вені підтягнути поршень шприца на себе. Якщо в шприц(крапельницю) попала кров з вени, розв’язати джгут, Зафіксувати крапельницю лейкопластирем до шкіри. Повільно на протязі 2-3 хвилин(1-2год) вводити лікарські препарати. До місця ін’єкції прикласти ватну кульку, змочену спиртом, притиснути ватну кульку до місця ін’єкції і швидким рухом вивести голку з вени. Руку дитини зігнути в ліктьовому суглобі і притискати ватну кульку зі спиртом до місця ін’єкції на 5 хвилин.    
Заповнення документації Зроби відмітку про проведену маніпуляцію в листку призначень.

Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 531 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)