АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Обробка кувеза

Прочитайте:
  1. В. Обробка ран, виразок, пролежнів
  2. Обработка кувеза
  3. Обробка операційного поля.
  4. Обробка результатів та оформлення протоколу лабораторної роботи
  5. Обробка рук синтетичними аніогенними та катіогенними препаратами.
  6. Статистична обробка антропометричних показників
  7. Теплова обробка харчових продуктів
Послідовність Зміст
Показання використовується кувез для створення оптимального мікроклімату (постійна температура 31-35 С, вологість 60-80%, концентрація кисню 30-40%) для недоношеної дитини на 7-10 днів і більше.
Місце проведення Пологовий будинок  
Оснащення Кувез, лампа ультрафіолетового опромінювання, 0,2% р-н хлорантоїну, ганчірки  
Попередня підготовка Перед дезинфекцією кувезу його треба вимкнути з мережі.  
Основний етап виконання 1. Спорожнити водяний бак зволожувача кувезу, змінити марлеві фільтри отворів кабіни, через які в кувез всмоктується повітря.   2. Двічі протерти з інтервалом 15 хвилин внутрішні поверхні кабіни кувезу, поличку, матрац, а потім ручки кувезу.   3. Після цього кришку кувезу закрити, експозиція дії дезинфікуючих засобів 60 хвилин.   4. Через 1 годину кувез відкрити і двічі протерти його стерильною ганчіркою, добре змоченою у стерильній дистильованій воді. Всі поверхні добре витерти.   5. Включити лампу ультрафіолетового опромінювання(на 1 год). Розташувати її таким чином, щоб відстань до кувезу була 0,5м і промені світла були направлені в кабіну відкритого кувезу.   6. Потім кришку кувезу закрити, включити його аппарат в мережу і витримувати 5 годин. 7. У зволожуючу систему кувезу залити дистильовану воду –3-3,5 л. На всі отвори кабіни покласти марлеві фільтри.   8. У кувез кладуть дитину без пелюшок, всі маніпуляції проводять через бокові отвори. Через прозорі стінки спостерігають за дитиною.  

Примітка!

Висока температура і вологість в кувезі сприяють швидкому розмноженню бактерій. Тому дезинфікуються кувез кожні 3-4 дні, а дитину перекладають в другий кувез, який вже вимитий і провітрений.

 

 

 

Зігрівання недоношених за допомогоюю грілки

Послідовність Зміст
Місце проведення Палата новонароджених  
Оснащення 3 грілки, 3 пелюшки, вода Т=60-70С, глечик, водний термометр  
Попередні підготовка Руки помити двічи з милом, просушити.  
Основний етап виконання Виміряти Т води. Заповнити грілки на 2\3 водою, поклавши їх на стіл. Випустити повітря з грілки, закрутити пробкою, перевірити на герметичність. Загорнути грілки в пелюшки. Покласти в дитяче ліжко, 2 по бокам, третя в ніжках дитини на відстані 10 см від дитини (дитина сповита). Через годину виміряти Т тіла дитини: якщо менше 36С- моміняйте воду в грілках на більш гарячу(почерзі з інтервалом в 1 годину); Якщо більше 37С- заберіть 1 грілку.  
Заповнення документації Зроби відмітку в листку лікарських призначень.  

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1798 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)