АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пошкодження Галеацці.

Прочитайте:
  1. Дослід 2. Місцеві пошкодження електрострумом
  2. Коли є підозра на удар живота та пошкодження черевної порожнини, не можна потерпілому давати пити.
  3. Пошкодження яких утворів головного мозку могло призвести до даного стану?
  4. Травми - гострі пошкодження - симптоми - самодопомога
  5. Чому інколи при значних пошкодженнях тіла людина відчуття болю через деякий час зменшується?

ПЕРЕЛОМИ ЛІКТЬОВОГО ВІДРОСТКА.

Причини: безпосередній удар об твердий предмет, різке скорочення трицепса плеча.

Ознаки. Набряк і деформація ліктьового суглоба, гемартроз, неможливе активне розгинання передпліччя, пальпація відростка різко болюча, визначається западіння між відламками. При переломі без зміщення і пошкодження розгинального апарату часткове розгинання передпліччя можливо.

Діагноз уточнюють рентгенологічно.

ПЕРЕЛОМИ ГОЛОВКИ І ШИЙКИ ПРОМЕНЕВОЇ КІСТКИ.

Переломи головки і шийки променевої кістки відбуваються при падінні на випрямлену руку.

Ознаки. Болюча пальпація латерального краю ліктьового згину, порушення обертальних рухів передпліччя, крепітація відламків. Діагноз уточнюють рентгенологічно.

ПЕРЕЛОМИ ДІАФІЗІВ КІСТОК ПЕРЕДПЛІЧЧЯ.

Причини: прямий удар, різка кутова деформація.

Ознаки. Деформація, набряклість, порушення рухів, болючість при пальпації області перелому, болючість при навантаженні по осі передпліччя, патологічна рухливість і крепітація на рівні перелому. Обов'язково перевірити рухливість і чутливість пальців!

При переломі одній з кісток передпліччя деформація і набряклість виражені не так сильно, а локальна, болючість визначається тільки у області пошкодженої кістки. Наявність вивиху головки променевої кістки при переломі ліктьової перешкоджає згинанню передпліччя. Для уточнення діагнозу дуже важливо проводити рентгенографію кісток передпліччя на всьому протязі.

Пошкодження Монтеджа.

Головка може зміщуватися наперед і назовні (найчастіше) або наперед і всередину, а також назад. Ліктьова кістка звичайно ламається на межі верхньої і середньої третин. При пошкодженні Монтеджа переважає непряма травма.

Біль, припухлість і крововилив у верхній третині передпліччя. Локалізована болючість при пальпації ліктьової кістки і області ліктьового суглоба. Зміщена головка променевої кістки промацується в незвичайному місці. Рухи в ліктьовому суглобі обмежені.

Пошкодження Галеацці.

Виникають унаслідок прямої (додаток травмуючої сили з боку променевої кістки в нижній третині) або непрямої травми (падіння на витягнуту руку). Відбувається перелом променевої кістки на межі середньої і дистальної третини з одночасним вивихом або підвивихом головки ліктьової кістки при розриві зв'язок в нижньому променеліктьовому зчленуванні. Біль, припухлість, типова деформація нижньої третини передпліччя, обумовлена переломом променевої кістки на межі середньої і нижньої третини, променевим відведенням кисті і вистоянням головки ліктьової кістки. Різке обмеження функції


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 325 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)