АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пропозиції гри

Надінь на голову смішний капелюх, щоби спокусити дитину піднятися у сидяче положення і досягти його. Грайся в "жмурки" і, питай дитину: "Де ти?", щоби заохотити дитину повернути тіло, сісти і побачити тебе.

Примітка: Виконуйте такі вправи, якщо дитина здатна сидіти самостійно без підтримки, коли її садять.

 

Під час першого року життя розвиток дитини відбувається в такій послідовності: від лежання на спині через лежання на животі до стояння і ходіння.

Послідовність цього розвитку розглянемо в такому самому порядку:

 


1. лежання на спині;
2. лежання на животі;
3. сидіння;
4. стояння;
5. пересування (рачкування і ходіння

 



 


 


 





ПОЗИЦІЇ НА СПИНІ І НА ЖИВОТІ

Це єдино можливі пасивні пози перших тижнів життя. При народ­женні обидві пози супроводжуються повною флексією

- скорочення м'язів, у віці до
трьох місяців;

- за нею йде флексія розгинання,

- і, нарешті, - розгинання й
витягання, 4-6 місяців.

Під час цього періоду посилю­ється розгинання (розтягання). А тоді з'являється спонтанне перевер­тання і переважаючою стає позиція на животі, 7 міс.


згинання - скорочення

 

розгинання



витягання


 


 


 



 

підводимо, щоб дитина сіла - пряма спина



Приблизно після семи чи восьми місяців дитина може сидіти з підтримкою. Вона починає активно допомагати, коли її підвести з лежачої до сидячої пози, і намагається тримати спину щораз пряміше. Підтримування при сидячій позі можна поступово зменшувати до того часу, коли дитина нарешті може сидіти сама і щораз більше зберігає рівновагу. Щоб досягти самостійної сидячої пози, дитина повинна спочатку навчитися сидіти без підтримки і обертатися без труднощів. Це відбувається приблизно в десять місяців.

Як тільки дитина зможе утримувати рівновагу і не буде падати на бік, вона зможе підтягати себе до стоячої пози хапаючись за меблі та інші предмети. (10-12 міс.)


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 301 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)