АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ГОРМОНИ ПЕПТИДНОЇ БУДОВИ.

Прочитайте:
  1. Апікальні меристеми. Шари гістогенів, відмінності їхньої будови.
  2. Внутрішня секреція статевих залоз, їх значення.Тканинні гормони.
  3. Гормони гіпоталамуса і гіпофіза та їх препарати.
  4. Лекція 8. ГУМОРАЛЬНА РЕГУЛЯЦІЯ АВТОНОМНИХ ФУНКЦІЙ. ГОРМОНИ ПЕРЕДНЬОЇ І ЗАДНЬОЇ ЧАСТОК ГІПОФІЗА
  5. Надниркові залози, розміщення, будова і гормони кори, їх фізіологічна дія.
  6. Плечовий суглоб. Особливості будови. М’язи які діють на плечовий суглоб.
  7. Порівняльна характеристика зовнішніх і внутрішніх чоловічих і жіночих статевих органів. Біологічна обумовленість такої будови.
  8. Протизапальні гормони
  9. У зв’язку з хронічною хворобою дитину тривалий час лікували гормонами, що призвело до помітної затримки росту. Які гормони є сильними інгібіторами росту?

Вказати препарат для перорального застосування при цукровому діабеті у людей з пониженою інсуліноутворюючою функцієй підшлункової залози.

A. *Глібенкламід

B. Інсулін

C. Суспензія інсулін-ультраленте

D. Глюкагон

E. Кальцитрин

Хворому на цукровий діабет в стані гіпоглікемічної коми,що викликана внаслідок передозування препарату інсуліну тривалої дії, був введений препарат, що є гормоном підшлункової залози і антагоністом інсуліну. Вкажіть цей препарат.

A. *Глюкагон

B. Адреналін

C. Гідрокортизон

D. Дезоксикортикостерон

E. Норадреналін

При обстеженні хворого 70 років виявлено інсуліннезалежний цукровий діабет. Який препарат доцільно призначити хворому?

A. * Глібенкламід

B. Інсулін

C. Мерказоліл

D. Паратіреоїдин

E. Кортизон

При обстеженні у хворої жінки виявлено підвищена активність тиреоїдних гормонів. Який з препаратів необхідно призначити?

A. *Мерказоліл

B. L-тироксин

C. Трийодтиронін

D. Розчин Люголя

E. Тиреоїдин

Хворий поступив в лікарню зі скаргами на в”ялість, апатію, важке дихання. В анамнезі у хворого цукровий діабет. Об”єктивно: свідомість сплутанна, шкіра і слизові оболонки бліді, сухі, запах ацетону з рота. Поставлений діагноз: гіперглікемічна кома. Який препарат необхідно ввести в даній ситуації?

A. *Інсулін

B. Інсулін-семіленте

C. Інсулін-ультраленте

D. Глібенкламід

E. Букарбан

До ендокринолога звернулась хвора 45 років із скаргами на підвищення апетиту, сухість слизових оболонок ротової порожнини, зростання діурезу. При обстеженні вперше виявлено інсуліннезалежний діабет. Який з названих препаратів доцільно призначити хворій?

A. * Глібенкламід

B. Інсулін

C. Адіурекрин

D. Вазопресин

E. Окситоцин

Хворий був доставлений до лікарні в коматозному стані. В анамнезі цукровий діабет. При огляді: дихання Кусмауля, зниження АТ, у видихуваному повітрі запах ацетону. Після проведеної невідкладної терапії стан покращився. Який препарат було введено хворому?

A. *Інсулін

B. Адреналін

C. Ізадрин

D. Букаркам

E. Глібенкламід

При гіперфункції щитовидної залози хворому призначили антитиреоїдний препарат, порушуючий синтез тироксину і трийодтироніну безпосередньо в щитовидній залозі.Який препарат був призначений?

A. * Мерказоліл

B. Дийодтиронін

C. Калію перхлорат

D. Йодид калію

E. Трийодтиронін

Хвора 60 років перенесла мастектомію. Після курсу променевої терапії лікар призначив синтетичний препарат нестероїдної структури, що усуває стимулюючий вплив естрогенів на пухлинний ріст. Який препарат був призначений?

A. *Тамоксифен

B. Диетилстильбестрол

C. Фосфестрол

D. Рубоміцин

E. Цисплатін

Хворій, що перенесла мастектомію у зв’язку з раком молочної залози, був призначений курс променевої терапії. Який з перерахованих вітамінних препаратів володіє явною радіопротекторною дією, зумовленою антиоксидантною активністю?

A. *Токоферолу ацетат

B. Ергокальциферол

C. Рибофлавін

D. Цианокоболамін

E. Фолієва кислота


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 692 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)