АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Акушерство і гінекологія №6

Прочитайте:
  1. ID_2662_Акушерство і гінекологія_Українська_sem_12-rtf.rtf
  2. IV курс Акушерство
  3. V1: Акушерство
  4. V1: Акушерство
  5. V1: Патологическое акушерство.
  6. Акушерство (база 2011 року)
  7. Акушерство 4 курс (рус)
  8. Акушерство в вопросах и ответах
  9. Акушерство в вопросах и ответах
  10. Акушерство в вопросах и ответах

У роділлі Ж., 19р., 10год. тому почалися І своєчасні пологи. Безводний проміжок 10год. Положення плода поздовжнє, спинка повернута до правої передньої стінки матки, передлежить голівка, притиснута до входу в малий таз. Перейми з самого початку родової діяльності через 9-10хв., по 25сек.,слабкі. Серцебиття плода ясне, ритмічне 160уд./хв.

Вагінальне дослідження: шийка матки вкорочена, відкриття маткового вічка на 1 п\палець, плідний міхур відсутній, голівка притиснута до входу в малий таз.

1.Ваш попередній діагноз?Ваша тактика?

2.Продемонструйте на фантомі аускультацію серцебиття плода.

Еталони відповідей до задачі №6

1. Пологи І, термінові. І період пологів. Раннє відходження навколоплідних вод. Первинна слабкість пологових сил.

Провести родостимуляцію окситоцином.

2. Студент демонструє на фантомі аускультацію серцебиття плоду.

1.Взяти необхідний інструментарій. Акушерський стетоскоп.

2.Надати необхідне положення вагітній (роділлі). Вагітна (роділля) лежить на кушетці на спині з витягнутими ногами і оголеним животом.

3.Визначення місця найчіткішого серцебиття плоду. Місце найчіткішого вислуховування серцебиття плоду буде з боку спинки плоду ближче до голівки (визначається позиція і передлягання плоду за методом Леопольда).

4.Вислуховування серцебиття плоду. Стетоскоп ставиться на місце найчіткішого вислуховування серцебиття плоду перпенди-кулярно до передньої черевної стінки. Лійка стетоскопу (глибока) прилягає до черевної стінки. До другого кінця стетоскопу (плоского) досліджуючий прикладає вухо, притискаючи стетоскоп до живота вагітної (стінка живота, стінка матки і стінка плоду повинні прилягати одна до одної, бо тверді тіла краще проводять звук). Під час вислуховування серцебиття стетоскоп не потрібно тримати руками (щоб не було посторонніх шумів).

Акушерство і гінекологія №7

Роділля Н. 26р., поступила у пологовий будинок з регулярною пологовою діяльністю. Пологи термінові. Через 2год. відійшли води і почалися потуги, тривалістю 45сек. через кожні 2хв. Дані вагінального дослідження: під час потуги промежина куполоподібно випинається, стає ціанотичною і набряклою. На верши-ні потуги шкіра стає блискучою і блідою. Шийка згладжена, відкриття повне. Плідний міхур відсутній. Голівка плода – на тазовому дні, стрілоподібний шов у прямому розмірі виходу з тазу, мале тім’ячко біля лона.

1. Ваш попередній діагноз? Ваша тактика.

2. Продемонструйте біомеханізм пологів при передньому виді потиличного передлежання.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 350 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)