АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Синдром вродженого гіпотиреозу, атиреозу (мікседеми).

Прочитайте:
  1. A. Ишемический инсульт в стволе мозга в русле вертебробазилярной системы. Альтернирующий синдром Вебера
  2. A. Синдром Віскотта-Олдрича
  3. A. Синдром Паркинсонизма.
  4. A. Синдром шейного утолщения.
  5. B. Синдром межреберной невралгии.
  6. B. Синдром Рейтера
  7. C. Продолговатый мозг, синдром Джексона.
  8. C. Синдром Таласа-Ханта.
  9. D Синдром склерокистозных яичников
  10. D) Киари-Фроммел синдромы

При вродженому атиреозі дитина млява, слабо реагує на оточуюче середовище, відстає у фізичному і психомоторному розвитку. Обличчя широке, ніс сплющений, рот відкритий, великий язик виступає з рота. Гіперкератоз, волосся сухе, голос хриплий, гіпотермія, закрепи.

Кретинізм (зустрічається в ендемічній по зобу місцевості) у більш старших дітей відставання в розумовому розвитку до дебільності, мо­жуть бути ознаки органічного ураження нервової системи, гіпогонадизм.

 

В.2 1) Гіперволемія буває:проста,олігоцитемічна,поліцитемічна.(У малому колі кровообігу буде супроводжуватися легеневою гіпертензією). Найбільш характерною і постійною скаргою є інспіраторна задишка, що виникає при фізичному і емоційному напруженні та пояснюється фіксованим малим хвилинним об'ємом серця. Періодично задишка набуває характер пароксизмальної, особливо при емоційному стресі, тоді вона пов'язана з ще більшим підвищенням тиску в ЛА - виникає гіпертонічний криз в малому колі кровообігу. Характерними скаргами для пацієнта з ЛГ є слабкість, швидка втомлюваність, що наростають з про-гресуванням захворювання. В патогенезі больового синдрому також мають значення виражена гіпертрофія правого шлуночка (ПШ), розтягнення ЛА з рефлекторним звуженням коронарних судин. Більш рідкими скаргами є сухий кашель, який пов'язаний з подразненням стінок бронхів збільшеним стовбуром ЛА, інколи зміни голосу (сиплість, хрипкість) із-за стиснення зворотного нерва і парезу голосової зв'язки. При об'єктивному обстеженні підтверджуються ознаки низького серцевого викиду - блідість шкіри, холодні кінцівки, малий пульс, миготлива аритмія. АТ має тенденцію до зниження, хоча і не виключено його підвищення. При огляді і пальпації грудної клітини визначається пульсація правого шлуночка в ІІІ-ІV міжреберї зліва у грудини, а у хворих на ХОЗЛ і у випадках правошлуночкової недостатності - в епігастральній ділянці. Часто при високому тиску в ЛА можна пальпаторно визначити акцентований II тон (симптом молоточка). Перкуторно межі серця збільшуються вправо. Основною аускультативною ознакою ЛГ є акцент II тону над ЛА, що часто поєднується з діастолічним шумом Грехема-Стілла (шум відносної недостатності клапана ЛА). Нерідко у хворих з вираженим перенавантаженням правого передсердя (ПП) вислуховується IV тон (поєднується з "Р-pulmonale" на ЕКГ Над ЛА при розвитку її склерозу і дилятації вислуховується систолічний шум вигнання.)Гіпертензія- супроводжується позитивним венним пульсом на яремній вені. Методи обстеження ЕКГ, ЕхоКГ,рентгенографія ОГП, катетеризація серця і легеневих судин, визначення газового складу крові,біопсія легень. Порушення:гіпоксія:запізнілий розвиток,»барабанні палички та годинникові скельця»,охриплий голос,печінкова недостатність,через правошлуночкову недостатність Гіповолемія:проста,олігоцитемічна,поліцитемічна.Скарги:задишка, швидка втомлюваність, що наростають з прогресуванням захворювання,блідість шк.покривів. Швидкий,ненаповнений,ниткопод.пульс,ослаблені тони серця,осл.везикулярне дих. Методи обстеження ЕКГ, ЕхоКГ,рентгенографія ОГП, катетеризація серця і легеневих судин, визначення газового складу крові,біопсія легень. Синдром дихальної недостатності та всі його прояви.

2) Зміни виявляємо пальпаторно Підвищена вологість часто буває в дітей пре — і пубертатного віку, що обумовлено вегетативною дисфункцією. Також буває у хворих на невроз, поліомієліт, грипі, туберкульозі, малярії при критичному падінні температури, при рахіті. Суха шкіра — гіповітаміноз, кахексія, гіпотиреоз, цукровий діабет. Локальне підвищення температури шкіри - запальні процеси в суглобах, лімф вузлах, п\ш основі; локальне зниження температури- спазм судин, ураження ЦНС І ПНС.Зниж. еластичності - ексикоз на тлі частого блювання або кишкового токсикозу, гіпотрофія, гіповітамінози


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 319 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)