АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порушення менструальної функції у різні вікові періоди,нейроендокринні синдроми в гінекології

Прочитайте:
  1. B. Порушення ритму серця
  2. D. нейроендокринні порушення
  3. D. Порушенням співвідношення білкових фракцій крові
  4. III ТЕМИ КУРСОВИХ РОБІТ (ІСТОРІЙ ХВОРОБ) ПО АКУШЕРСТВУ, ГІНЕКОЛОГІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ РОЗМНОЖЕННЯ ТВАРИН
  5. IV СХЕМА ОФОРМЛЕННЯ ІСТОРІЇ ХВОРОБИ З КУРСУ АКУШЕРСТВА, ГІНЕКОЛОГІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ РОЗМНОЖЕННЯ ТВАРИН
  6. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  7. Анатомічна будова та функції базальних гангліїв.
  8. Анатомічна будова та функції лімбічної системи.
  9. Анатомічна будова та функції проміжного мозку.
  10. Аптека, її структура та функції

1. Жінка 27 років виказує скарги щодо нерегулярних місячних з затримками до 2-3 місяців, значне збільшення маси тіла, гірсутизм. У шлюбі 5 років. Вагітностей не було. При піхвовому обстеженні: матка дещо менша норми, з обох боків визначаються щільні, рухомі яєчники до 4-5см у діаметрі. Про яку патологію можна гадати у цьому випадку?

А Синдром склерокістозних яєчників *

В Двосторонні кісти яєчників

С Хронічний двосторонній сальпингіт

Д Туберкульоз придатків матки

Е Гіпоменструальний синдром

2.Дівчинка 14 років поступила зі скаргами на рясні кров’яні виділення зі статевих шляхів протягом 10 днів після затримки місячних 1.5 місяця. Подібні кровотечі повторюються періодично з 12 років на фоні циклу, який не встановився. При ректальному обстеженні патології з боку внутрішніх статевих органів не виявлено. У клінічному аналізі крові: Hb – 70г/л, еритроцити 2,3*1012, гематокрит – 20. який діагноз?

А Ювенільна кровотеча, постгеморрагічна анемія *

В Хвороба Верльгофа

С Синдром полікістозних яєчників

Д Гормонопродукуюча пухлина яєчника

Е Неповний самовільний аборт

3.У гінекологічне відділення звернулась хвора 48 років зі скаргами на рясну кровотечу із статевих шляхів після затримки місячних протягом 5 місяців, слабкість, запаморочення.

Об’єктивно: шкіряні покрови бліді, тахікардія. При гінекологічному обстеженні: тіло матки нормальних розмірів, безболісне, рухоме; придатки з обох боків не визначаються. Який iмовірний діагноз?

А Клімактерична дисфункціональна кровотеча *

В Міома матки

С Перервана вагітність

Д Аденокрценома ендометрію

Е Внутрішній ендометріоз

4.Хвора 29 років звернулась до гінеколога зі скаргами на дратівливість, плаксивість, головний біль, нудоту, іноді блювання, біль в ділянці серця, напади тахікардії, погіршення пам’яті, метеоризм. Ці скарги виникають за 6 днів до менструації та зникають напередодні або у перші 2 дні. Вагінально: матка та придатки без змін. Який діагноз?

А Невроз

В Альгодисменорея

С Апоплексія яєчників

Д Генітальний ендометріоз

Е Передменструальний синдром *

5.В жіночу консультацію звернулась хвора 27 років зі скаргами на безпліддя. Статевим життям живе у шлюбі 4 роки, вагітності не запобігає. Вагітностей не було. При обстеженні жінки встановлено: розвиток статевих органів без відхилень від норми. Маткові труби прохідні. Базальна (ректальна) температура протягом 3-ох менструальних циклів однофазна. Яка найімовірніша причина безпліддя?

А Аномалії розвитку статевих органів

В Хронічний аднексит

С Ановуляторний ментсруальний цикл *

Д Імунологічне безпліддя

Е Генітальний ендометріоз

6. До шкільного лікаря звернулась дівчина 13 років. Вперше з’явились помірні кров’янисті виділення зі статевих шляхів 2 доби тому. Вторинні статеві ознаки розвинені. Яка найбільш вирогідна причина кров’янистих виділень?

А Рак ендометрія

В Ювенільна кровотеча

С Гемофілія

Д Менархе *

Е Хвороба Верльгофа

7. Хвора 15 років поступила у гінекологічне відділення зі скаргами на значні кров’янисті виділення зі статевих шляхів, загальну слабкість. Кров’янисті виділення тривають 8 днів після 2-ох місяців затримки менструації. Статевим життям не жила. Обстеження через пряму кишку: тіло матки щільне, дещо зменшене, неболісне, рухливе, перебуває у нормальному положенні. Співвідношення між шийкою матки і тілом 1: 1. Придатки з обох боків на визначаються. Коагулограма у нормі. Який клінічний діагноз?

А Дисфункціональна маткова кровотеча ювенільного віку *

В Порушена маткова вагітність

С Злоякісне новоутворення матки

Д Кіста яєчника

Е Хвороба Верльгофа

8. Хвора 28 років поступила у гінекологічне відділення зі скаргами на рясні кров’яні виділення, які з’явились на 10 днів раніше строку, після важкої психічної травми і продовжуються 2 тижні. Піхвове дослідження: зовнішні статеві органи розвинуті нормально. Шийка матки циліндричної форми, чиста, зовнішнє вічко закрите. Тіло матки нормальних розмірів, безболісне, рухливе, щільної консистенції з рівною поверхнею. Склепіння глибокі, параметрії вільні. Виділення із піхви кров’яні, рясні. Який діагноз найбільш імовірний?

А Дисфункціональна маткова кровотеча *

В Міома матки

С Неповний викидень

Д Рак ендометрію

Е Хоріонепітеліома

9. У жіночу консультацію звернулась хвора віком 36 років зі скаргами на підвищену дратівливість,плаксивість, головний біль, серцебиття, набряки на руках і ногах, зменшення сечовиділення, нагрубання молочних залоз. Ці прояви виникають і поступово наростають за кілька днів до менструації і зникають з її початком. Менструальний цикл без порушень. На перелічені скарги почала звертати увагу протягом останнього року. Який діагноз?

А Синдром Шихана

В Передменструальний синдром *

С Синдром Штейна – Левенталя

Д Адрено-генітальний синдром

Е Клімактеричний синдром

10. Хвора 18 років скаржиться на болісність і нагрубання молочних залоз, головний біль, подразливість, набряки нижніх кінцівок. Ці симптоми турбують з початку менархе, з’являються за 3-4 дні до початку чергової менструації. При гінекологічному огляді патології не виявлено. Яке захворювання у жінки?

А Передменструальний синдром *

В Неврастенія

С Захворювання нирок

Д Мастопатія

Е Захворювання серцево-судинної системи

11. Хвора 18 років звернулась зі скаргами на рідкі бідні менструації з 16 років, нерегулярні, з затримками на 20-25 днів. Вагітностей не було. При піхвовому огляді: матка зменшена у розмірах, рухлива, неболісна,; з обох боків визначаються яєчники щільної консистенсії неправильної форми розміром 5х6 і 7х5 см, чутливі при пальпації, склепіння вільні. Який діагноз?

А Зовнішній генітальний ендометріоз

В Пухлина Крукенберга

С Хвороба полікістозних яєчників *

Д Туберкульоз статевих органів

Е Гострий набряк яєчників

12. Хвора 25 років скаржиться на відсутність місчних протягом 3-ох років, що пов’язує з важкими пологами, які ускладнились масивною кровотечею, страту маси тіла, ламкість та випадіння волосся, відсутність апетиту, депресію. При об’єктивному обстеженні: матка та придатки без патологічних змін. Який патогенез захворювання?

А Зі зниженою продукцією гонадотропінів *

В З гіперпродукцією естрогенів

С З гіперпродукцією андрогенів

Д Зі зниженою продукцією прогестерону

Е З гіперпродукцією пролактину

13. Хвора 30 років звернулась до лікаря зі скаргами на відсутність менструації протягом 2-ох років після пологів, випадіння волосся, втрату ваги тіла. Пологи ускладнилися кровотучею з приводу гіпотонії матки. Об’єктивно: хвора астенічна, зовнішні статеві органи гіпопластичні, тіло матки малих розмірів, безболісне. Придатки матки не визначаються. Який найбільш вірогідний діагноз?

А Синдром Шихана *

В Яєчникова аменорея

С Синдром Шерешевського-Тернера

Д Синдром виснаження яєчників

Е Синдром галактореї-аменореї

14. У хворої 29 років, яка скаржиться на безпліддя та порушення менструального циклу по типу олігоменореї, при обстеженні виявлено: зріст 160см, маса тіла 91кг, відзначається ріст волосся на обличчі, стегнах. При бімануальному дослідженні з обох боків виявлено збільшені щільної консистенсії яєчники, розмірами 5х6см. Ці ж дані підтверджені при УЗД. Яка причина скарг жінки?

А Хронічний двосторонній аднексит

В Андробластома яєчників

С Передменструальний синдром

Д Синдром склерокистозних яєчників (Штейна-Левенталя) *

Е Адреногенітальний синдром

15. При обстеженні жінки 25-ти років, яка звернулась до жіночої консультації з приводу відсутності вагітності протягом 3-ох років регулярного статевого життя, виявлено: підвищена вага тіла, ріст волосся на лобку за чоловічим типом, підвищене оволосіння стегон, яєчники щільні, збільшені, базальна температура монофазна. Який найвірогідніший діагноз?

А Склерокістоз яєчників *

В Запалення придатків матки

С Адреногенітальний синдром

Д Передменструальний синдром

Е Дисгенезія гонад

16. Хвора 28 років звернулась до лікаря зі скаргами на збільшення проміжку між менструаціями до 2-ох місяців, гірсутизм. При гінекологічному дослідженні виявлено: яєчники збільшені у розмірах, безболісні, щільної консистенсії, матка без особливостей. УЗД органів малого тазу: яєчники розміром 4-5см у діаметрі, з множинними збільшеними фолікулами по периферії. Рентгенографія основи черепа: ділянка турецького сідла розширена. Який найвірогідніший діагноз?

А Синдром Штейна-Левенталя *

В Альгодисменорея

С Синдром Шихана

Д Передменструальний синдром

Е Синдром Моргані-Стюарта

17. До терапевта звернулась жінка зі скаргами на втомлюваність, значне схуднення, слабкість, втрату апетиту. Аменорея 8 місяців. Рік тому народила живу доношену дитину. Крововтрата у пологах до 2 л. Переливалася кров і кровозамінники. Який найбільш вірогідний діагноз?

А Синдром Шихана *

В Синдром Штейна-Левенталя

С Синдром Шерешевського-Тернера

Д Синдром гомологічної крові

Е Передменструальний синдром

18. Жінка 26 років скаржиться на набряки тіла, набрякання і болісність молочних залоз, головний біль, плаксивість, дратівливість, що виникають за 5 днів до менструації і зникають з її початком. Який клінічний синдром спостерігається у жінки?

А Посткастраційний синдром

В Передменструальний синдром *

С Адреногенітальний синдром

Д Клімактеричний синдром

Е Синдром Штейна-Левенталя

19. Жінка 49 років скаржиться на головний біль, припливи жару до голови, шиї, підвищену пітливість, серцебиття, підвищення артеріального тиску до 170/100 мм рт ст, дратівливість, безсоння, плаксивість, послаблення пам’яті, рідкі мізерні менструації, збільшення маси тіла на 5 кг протягом останніх півроку. Ваш діагноз?

А Синдром Шихана

В Передменструальний синдром

С Клімактеричний синдром *

Д Артеріальна гіпертензія

Е Посткастраційний синдром

20. Хвора 27 років звернулась зі скаргами на відсутність менструацій протягом 7-ми місяців, після психічної травми, у зв’язку зі смертю батька. З анамнезу відомо, щомісячні розпочались з 13-ти років, регулярні, через кожні 28 днів, по 5-6 днів, безболісні. При гінекологічному огляді змін з боку матки і придатків не виявлено. Який найбільш вірогідний діагноз?

А Вторинна аменорея *

В Первинна аменорея

С Альгодисменотрея

Д Олігоменорея

Е Несправжня аменорея


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 1183 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.008 сек.)