АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Показання до противірусної терапії ВГС у дітей.

- наявність маркерів реплікації вірусу (РНК ВГС)

 

- виразний фіброз (≥F2 по METAVIR) та наявність некрозапальних змін в тканині печінці незалежно від рівня трансаміназ – в таких випадках призначення лікування є обовязковим

- відсутність автоімунних, неврологічних, психічних захворювань та декомпенсованих хвороб внутрішніх органів.

У випадку коли виникають обґрунтовані підозри, щодо наявності у пацієнта гострого гепатиту С (епідеміологічні дані, підвищений рівень АЛТ, відсутність анти- ВГС IgG при позитивному РНК ВГС та анти-ВГС IgМ) доцільним є утриматись від призначення противірусної терапії та забезпечити динамічне спостереження за хворим протягом 6 міс.

На рішення про вибір тактики лікування впливають генотип вірусу, рівень ВН ВГС. Дітям з 1,генотипом вірусу, відсутністю активного запального процесу в печінці та фіброзом F0 – F1 по METAVIR проведення противірусної терапії можна відстрочити. Дітям з 2 та 3 генотипом вірусу гепатиту С противірусна терапія показана незалежно від рівня АЛТ. Перед призначенням терапії потрібно виключити мікст-гепатит (в першу чергу, В+С) та ко-нфекцію.

Сьогодні рекомендованою терапією ХГС у дітей є комбінація пегільованого інтерферону альфа-2b і рибавірину. Режим дозування препаратів: пегінтерферон α-2b (Пег-ІФН) призначається в дозі 60 мкг/м2 вводиться підшкірно 1 раз на тиждень, рибавірин призначається в дозі 15 мг / кг / добу всередину, добова доза поділяється на два прийоми (клас I, рівень В).

Тривалість лікування визначається генотипу вірусу:

- хворі на ХГС з 2 і 3 генотипом вірусу отримують противірусну терапії

протягом 24 тижнів;

- хворі на ХГС з 1 генотипу – повинні отримувати терапію протягом 48 тижнів

(клас I, рівень А).

Альтернативними схемами лікування ХГС у дітей може бути застосування препаратів стандартних (лінійних) інтерферонів (ІФН) - альфа 2а або 2b в дозі 3 млн. МО/м2 х 3 рази на тиждень впродовж 24 тижнів (2 і 3 генотип) та 48 тижнів (1 і 4 генотип) в комбінації з рибавірином в дозі 15 мг/кг. Лікування ХВГС стандартними (лінійними) інтерферонами - альфа поступається лікуванню препаратами Пег-ІФН за ефективністю, характеризується гіршою переносимістю та незручним режимом застосування. Препарати стандартних (лінійних) ІФН-альфа доцільніше використовувати для лікування «наївних» пацієнтів з 2 та 3 генотипами.

 

Доза рибавірину залежно від маси тіла дитини:

25-36 кг: 200 мг 2 рази на добу;

37-49 кг: 200 мг зранку і 400 мг ввечері;

50-61 кг: 400 мг 2 рази на добу;

більше 61 кг: застосовується доза дорослого (800-1200 мг на добу)


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 263 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)