АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пальце-носова проба.

Прочитайте:
  1. ПРОЗЕРИНОВАЯ ПРОБА.

Хід роботи:

Початкове положення таке ж, як і в попередній пробі. Піддослідний повільно, по черзі правою і лівою рукою торкається вказівним пальцем кінчика носа. Критерії оцінки аналогічні з пальце-пальцевою пробою.

Висновок:

 

 

ЗАВДАННЯ 6. Дослідження рефлексу Данніні-Ашнера.

Хід роботи: Рефлекс проявляється в зміні серцевих скорочень при натисканні на очні яблука. У піддослідного заздалегідь рахують пульс за 1 хв. Потім великим і вказівним пальцями протягом 20-30 сек. натискають на очні яблука (на їх бічні поверхні) і одночасно рахують пульс. Натискають так, щоб не виникало больових відчуттів. Відзначають уповільнення пульсу. Намалювати схему рефлекторної дуги рефлексу Даніні-Ашнера. Записати показники кількості серцевих скорочень за хвилину до і після натискання на очні яблука. У нормі уповільнення чсс від 4 до 8 уд. у хв. – тип реакції нормотонічний, більш виражене уповільнення пульсу - ваготонічний тип реакції, зменшення частоти менше 4 або відсутність уповільнення (можливе і збільшення ЧСС) – симпатотонічний тип реакції.

 

 

Висновок:

ЗАВДАННЯ 7. Дайте порівняльну характеристику соматичної і вегетативної нервової систем.

Хід роботи: Заповнити представлену таблицю даними, що характеризують особливості соматичної і вегетативної нервової систем.

Результат:

№ п/п Характеристики Соматична ВНС
1. Область іннервації.      
2. Розташування центрів.      
3. Кількість нейронів в еферентній частині рефлекторної дуги.      
4. Швидкість проведення збудження по нервових волокнах.      
5. Збудливість.      
6. Лабільність.      
7.   Медіатори.    
         

Висновок:

ЗАВДАННЯ 8. Намалювати схему рефлекторної дуги соматичного та вегетативного рефлексу.

Хід роботи:

Висновок:

ЗАВДАННЯ 9. Дослідження прямої та співдружньої реакції на світло.

Хід роботи:

Висновок:

ЗАВДАННЯ 10. Дослідження тонусу ВНС.

а) Дослідження кліностатичного рефлексу.

Хід роботи: піддослідний плавно переходить з вертикального положення в горизонтальне. При цьому пульс уповільнюється на 4-6 ударів у хвилину. Рахунок проводиться в перші 18-20 с лежання. Рефлекс спостерігається у 50% здорових людей.

Уповільнення пульсу на 8-12 ударів при початковому пульсі 72 зустрічається при підвищеній збудливості блукаючого нерва. Почастішання пульсу спостерігається головним чином при серцевій недостатності, атеросклерозі і інших захворюваннях.

Висновок:

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 736 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)