АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРОФІЛАКТИКА ГНІЙНО-ЗАПАЛЬНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ В АКУШЕРСЬКИХ СТАЦІОНАРАХ

Прочитайте:
  1. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  2. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  3. Вагітних – група захворювань, що виникають у зв’язку з вагітністю і зникають після її переривання.
  4. Види обстеження та діагностика захворювань
  5. Вторинна профілактика
  6. ГЕМОРАГІЧНИЙ ШОК І ДВЗ-СИНДРОМ В АКУШЕРСТВІ. ІНТЕНСИВНА ТЕРАПІЯ АКУШЕРСЬКИХ КРОВОТЕЧ
  7. Гігієна праці при роботі з пестицидами (види пестицидів, особливості дії та способів застосування, заходи безпеки та профілактики захворювань).
  8. Гігієна праці при роботі з пестицидами( види пестицидів, особливості дії та способів застосування, заходи безпеки та профілактики захворювань)
  9. Гігієнічні аспекти організації праці лікарів. Профілактика професійно-зумовлених захворювань лікарів різних спеціальностей
  10. Гігієнічні вимоги до користуванням персональним комп’ютером. Профілактика астенопії. комп’ютером. профілактика травм очей і інфекційних хвороб (блефарит, конюктевіт, ячмінь)

Утримання пологового блоку

1. Пологовий блок включає передпологові палати, родові зали з кімнатами для проведення первинного туалету новонароджених, оглядову, операційну, палату інтенсивної терапії, а також допо­міжні приміщення: для обробки та дезінфекції церат і суден, тим­часового зберігання брудної білизни, санітарні вузли.

2. Число передпологових палат і пологових зал має бути подво­єним, що дозволяє дотримуватися принципу циклічності в роботі акушерського стаціонару. Кожна пологова зала функціонує 1-2 доби, потім проводиться генеральне прибирання.

3. Структура сучасних пологових будинків передбачає інди­відуальні пологові палати, які функціонують якпередпологова, пологова і мала операційна одночасно, що значно зменшує небез­пеку внутрішньолікарняногоінфікування.

4. Оглядова кімната з гінекологічним кріслом використову­ється для проведення вагінальних досліджень у процесі пологів.

5. Палата інтенсивної терапії оснащена спеціальною апарату­рою, інструментами і медикаментами, має функціональні ліжка і засоби для централізованої подачі кисню; вона призначена для вагітних і роділь з найбільш тяжкими формами ускладнень вагіт­ності або екстрагенітальними захворюваннями.

6. Операційний блок включає малу операційну (для всіх аку­шерських операцій, крім кесаревого розтину), велику операційну з передопераційною (для черевних операцій), приміщення для зберігання крові, пересувної апаратури.

7. У передпологових палатах, оглядовій кімнаті, пологових залах знаходяться стаціонарні чи пересувні бактерицидні лампи, якими опромінюють приміщення при відсутності роділь.

8. Передпологові палати не менше 3-х разів на добу провіт­рюють і прибирають з використанням дезінфектантів.

9. Роділля весь перший період пологів перебуває в передполо-говій палаті, де їй виділяють індивідуальне пронумероване судно, що зберігається на підставці, вмонтованій у ліжко, чи лавці, по­фарбованій олійною фарбою. Після використання судно проми­вають проточною водою.

10. Після переведення роділлі в пологову залу підкладні церати і судна миють водою і знезаражують у санітарних кімнатах.

11. Використану постільну білизну збирають у спеціальний металевий посуд, вистелений зсередини цератовим мішком, і за­кривають кришкою.

12. Проводять обробку ліжка, протираючи металеві частини, цератові чохли на матрацах і подушках розчиномдезінфікуваль-них середників.

13. Стетоскоп, тазомір, термометри знезаражують 0,5 % розчи­ном хлораміну або 3 % розчином перекису водню, розведеними в 0,5 % розчині мийного засобу.

Підготовка роділлі до пологів та прийом новонароджених

1. Переводячи роділлю в пологову залу, їй одягають стерильну сорочку, косинку, бахіли.

2. Приймаючи пологи, використовують одноразовий аку­шерський комплект — стерильні медичні інструменти і пере­в'язувальний матеріал.

3. Перед прийняттям пологів акушерка миє і обробляє руки, як для хірургічної операції.

бактерій (100-1000 КУО/г), виділенням двох або трьох різних штамів бактерій, вона не спричиняє розвитку інфекції, але може призводити до колонізації.

2. Колонізація—процес заселення шкіри, носоглотки, дихаль­них шляхів, травного каналу бактеріями матері та навколишнього середовища. Колонізація, рівень якої перевищує 106 КУО та харак­теризується переважанням умовно-патогенних бактерій або грибків і дефіцитом біфідобактерій, є патологічною, значно підвищує ри­зик розвитку інфекційно-запальних захворювань, особливо у ново­народжених з перинатальною патологією та недоношених дітей.

3. Клінічна маніфестація інфекції — поява ознак захворювання.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 859 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)