АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВІДНОШЕННЯ ГОЛОВИ ПЛОДА ДО ПЛОЩИН ТАЗА

Прочитайте:
  1. A.Відношення частоти пульсу до систолічного тиску
  2. A.Оценка состояния плода в антенатальном периоде
  3. B. Мониторинг состояния плода в интранатальном периоде (в родах)
  4. I. Особенности кровообращения плода
  5. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  6. Аборты, этиология и классификация. Мумификация, мацерация, путрификация плода. Профилактика абортов.
  7. Авертання голови на бік.
  8. Алкогольный синдром плода
  9. Антенатальная охрана плода.
  10. АНТИФОСФОЛИПИДНЫЙ СИНДРОМ КАК ПРИЧИНА ПРИВЫЧНОЙ ПОТЕРИ ПЛОДА

Під час пологів голова плода проходить родовими шляхами. Розділяють такі положення голови плода.

1.Голова над входом у малий таз. Вся голова міститься над входом у малий

таз. Вона рухома, вільно переміщується при поштовхах («балотує») або притиснута до входу в малий таз. При піхвовому дослідженні з'ясовують, що таз вільний, голо­ва стоїть високо, не перешкоджає обмацуванню безіменних ліній таза, мису (якщо взагалі його можна досягти), внутрішньої поверхні крижів і лобкового симфізу.

Стріловидний шов звичайно у поперечному розмірі перебуває на однаковій

відстані від лобкового симфізу і миса, велике і мале тім'ячка — на одному рівні (при поти­личному передлежанні).

2. Голова у вході у малий таз малим сегментом. Голова нерухома, більша части­на її міститься над входом у таз, невеликий сегмент голови — нижче від площини входу в таз. При піхвовому дослідженні з'ясовують, що крижова западина вільна, до мису можна підійти зігнутим пальцем (якщо його можна досягти). Внутрішня по­верхня лобкового симфізу доступна для дослідження, мале тім'ячко нижче від вели­кого (згинання). Стріловидний шов стоїть у поперечному або в косуватому роз­мірі.

3. Голова у вході в мсиїий таз великим сегментом. При зовнішньому дослідженні визначають, що голова найбільшим своїм обводом лежить нижче від площини входу в таз (опустилась у порожнину). Менший сегмент голови промацується згори. За допомогою піхвового дослідження з'ясовують, що голова прикриває верхню трети­ну лобкового симфізу і крижів. Миса не можна досягти. Сідничні ості промацують­ся легко. Голова зігнута, мале тім'ячко нижче від великого. Стріловидний шов розта­шований в одному з косих розмірів.

4. Голова в широкій частині порожнини малого таза. При зовнішньому дослі­дженні промацується тільки незначна частина голови (лоб). При піхвовому дослі­дженні з'ясовують, що голова найбільшим обводом пройшла площину широкої частини порожнини таза. Дві третини внутрішньої поверхні лобкового симфізу і верхня половина крижової западини зайняті головою. Вільно промацуються IV і V крижові хребці та сідничні ості. Стріловидний шов стоїть у одному з косих роз­мірів.

5. Голова у вузькій частині порожнини малого таза. Зовнішнім дослідженням го­лову визначити не вдається. При піхвовому дослідженні виявляють, що дві верхні третини крижової западини і вся внутрішня поверхня лобкового симфізу зайняті головою. Сідничних остей досягти важко. Голова міститься близько до дна таза. Вну­трішній поворот її ще не закінчений. Стріловидний шов перебуває в одному з косих розмірів, близько до прямого.

6. Голова у виході з таза. При зовнішньому дослідженні голова не промацується зовсім. Крижова западина цілком заповнена голівкою. Сідничні ості не визначаються. Стріловидний шов — у прямому розмірі виходу з таза.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 603 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)