АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ДОСЛІДЖЕННЯ ВНУТРІШНІХ ОРГАНІВ

Прочитайте:
  1. A.УЗД органів черевної порожнини.
  2. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  3. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  4. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  5. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  6. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  7. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.
  8. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  9. А. Дослідження учнів
  10. А. Рентгенівські методи дослідження.

Після загального огляду досліджують по органах і системах: дихальну, серцево-судинну, органи травлення, сечову, нервову систему та інші системи за загальноприйнятою методикою (аускультація, перкусія, пальпація та ін.).

Дослідження серця, легень, нирок та інших органів у вагітних конче потрібне для своєчасного виявлення захворювань, при яких вагітність протипоказана.

У вагітних вимірюють артеріальний тиск, досліджують сечу і кров (морфоло­гічна картина, швидкість осідання еритроцитів), визначають групу крові, Rh-приналежність, роблять серологічні та інші дослідження латентних інфекцій (сифіліс, токсоплазмоз та ін.), вимірюють масу тіла.

У другу половину вагітності вимірюють артеріальний тиск, зважують жінку, до­сліджують кров і сечу систематично. У разі потреби застосовують рентгенівські, електрофізіологічні та інші методи дослідження. Після цього переходять до спеці­ального акушерського дослідження. З метою розпізнавання вагітності в ранні й пізні строки користуються різними методами дослідження.

ДОСЛІДЖЕННЯ ТАЗА

має важливе значення, оскільки будова і розміри його впли­вають на перебіг і наслідки пологів. Нормальний таз є однією з умов правильного перебігу пологів. Відхилення в будові таза, особливо зменшення його розмірів, утруднюють перебіг пологів або становлять нездоланні перешкоди для них.

При дослідженні оглядають, обмацують і вимірюють таз. Під час огляду звертають увагу на весь таз, але особливого значення надають попереково-крижовому ромбу, або ромбу Міхаеліса.

 

Спеціальне акушерське дослідження

Дослідження роблять на гінекологічному кріслі або на канапі. У останньому випадку жінка лежить на спині, ноги зігнуті в кульшових і колінних суглобах й розведені.

ОГЛЯД ЗОВНІШНІХ СТАТЕВИХ ОРГАНІВ.

¨ характер росту волосся на лобку і великих статевих губах

¨ розвиток і стан ЗСО

¨ висота промежини і її стан

¨ стан зовнішнього вічка сечівника, анального отвору.

 

ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДЗЕРКАЛ.

Після огляду зовнішніх статевих органів приступають до дослідження за допомогою піхвових дзеркал. Цей метод дослідження дає змогу оглянути і оцінити стан слизової оболонки піхви і шийки матки. Можна користуватися двостулковим дзеркалом Куско і ложкоподібним дзеркалом Сімса з підіймачем Отта. (Див. алгоритм).

Після огляду шийки матки і стінок піхви дзеркала виймають і приступають до піхвового дослідження. (Див. алгоритм).

 


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)