АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Склад прополісу

Прочитайте:
  1. C У ділянці пахвинних складок мокнуча поверхня до виразки
  2. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  3. I. За фiлогенетичним розвитком (чи по складностi)
  4. II. Організація і склад експертних комісій
  5. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  6. А 3.4.3. Диференційований підхід до терапії пацієнтів з ускладненим ГК
  7. Алгоритм действий при измерении температуры тела в паховой складке и в подмышечной области.
  8. Білковий склад плазми крові.
  9. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  10. Венозні ускладнення під час вагітності

В склад прополісу входить більше 50 речовин. Їх можна поділити на 3 основні групи.
1. Рослинні смоли (38-60%)
2. Бальзами (3-30%)
3. Воск (7,8-36%, в середньому 22%)

В склад прополісу входять і феноменальні з'єднання. Саме флавоноїди і фенокислоти визначають біологічні властивості прополісу.

Ферулова, кофейна, бензойна й інші кислоти є біологічно активними речовинами прополісу. Ці кислоти мають антибактеріальні властивості. Наприклад, ферулова кислота стримує ріст грам-позитивним і грам-негативних бактерій. Окрім цього, фенокислоти мають в'язку дію, сприяючи загоюванню різноманітних ран і виразок. Вони також мають жовчогонні, мочогонні, капіляроукріплювальні й протизапальні властивості.

Калій, натрій, кальцій, фосфор, залізо, магній, хлор, алюміній, сірка, ванадій, цинк, марганець, мідь, ртуть, кремній, селен, цирконій, сурма, фтор, кобальт та інші зольні елементи також присутні в прополісі. Їх співвідношення в прополісі має позитивний вплив на організм людини, так як активізує дію головних біологічних центрів організму, забезпечуючи їх ритмічне функціонування. Наприклад, марганець, цинк, мідь впливають на процеси росту, розвитку і розмноження. Вони регулюють обмін речовин в організмі, позитивно впливають на функціонування статевих залоз. Цинк збільшує тривалість дії інсуліну (гормону підшлункової залози), позитивно впливає на зір. Ці речовини разом з кобальтом виконують важливі функції в процесі кровотворення.

Прополіс багатий на вітаміни. Він містить вітаміни B1, В2, Вб, А, Е, нікотинову, пантотенову кислоти та інші.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 358 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)