АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зупинимося на деяких рецептах

Прочитайте:
  1. И сослагательного наклонений в рецептах
  2. Опис деяких тестів
  3. ОСОБЛИВОСТІ ТРАНСПОРТУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ ПРИ ДЕЯКИХ ЗАХВОРЮВАННЯХ ВНУТРІШНІХ ОРГАНІВ І ТРАВМАХ
  4. Перша медична допомога при деяких видах кровотечі.
  5. Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб
  6. Характеристика деяких із відомих клітинних ліній

Водний розчин (водорозчинного) прополісу 1:10 при температурі близько 40 Сْْ
100 мл кип’яченої чи дистильованої води (температура близько 50 Сْْ) залити в термос. Цей розчин треба настоювати впродовж 20-24 годин. Отриманий водний розчин прополісу прозорий і має жовто-зелений колір з приємним запахом.

Водний розчин (водорозчинного) прополісу 1:10 при температурі близько 93 Сْْ
100 мл кип’яченої чи дистильованої води залити в посудину. Туди ж додати 10 г подрібленого прополісу чи залишок прополісу після виймання при температурі 40 Сْْ. Посудину накрити кришкою і кип’ятити на водяній бані впродовж 40-60 хвилин. Розчин рекомендують помішувати дерев’яною паличкою або ложкою. Потім його слід охолодити. Зберігати водний розчин прополісу треба в закритій посудині з темного скла при кімнатній температурі в місці, захищеному від потрапляння прямих сонячних променів. Розчин з осадом зберігати 5-7 днів, а без осаду – 7-10 днів в холодильнику. Отриманий водний розчин прополісу прозорий і має жовто-коричневий колір з приємним запахом.

Масляний прополіс в пропорції 1,5:10
100 г вершкового несоленого масла, 15 г подрібленого прополісу і 5 мм кип’яченої води cлід покластиу фарфоровий стакан чи скляну банку, накрити кришкою і кип’ятити на водяній бані впродовж 15 хвилин. Розчин рекомендують помішувати дерев’яною паличкою або ложкою. Гарячий розчин треба профільтрувати черз 1-2 шари марлі й покласти в чисту банку з темного скла. Сюди слід покласти і віджатий залишок. Гарячий масляний розчин прополісу необхідно перемішувати скляною чи дерев’яною паличкою до остаточного охолодження. Банку закрити кришкою і зберігати в холодильнику. Отриманий масляний прополіс має напівтверду консистенцію жовто-коричневого кольору з дуже приємним запахом.

Прополісна мазь в пропорції 5:10
50 г подрібленого прополісу (механічних домішків менше 5-10%) розтирають в ступці зі 100 г вершкового масла, вазеліну чи вазеліно-ланолінової суміші (2 частини вазеліну і 1 частина ланоліну). Прополісну мазь кладуть в банку з темного скла. Зберігати рекомендується в закритій банці в прохолодному місці. Отримана прополісна мазь має напіврідку консистенцію зі слабким приємним запахом.

 

Спиртовой розчин прополиісу в пропорції 1:10,5 чи 1,5:10

1 л 96% чи 70% етилового спирту заливають у посудину з темного скла. Сюди ж додають порошок прополісу вагою 100-150г, накривають кришкою. Цей розчин настоюється при температурі 20-25 Сْْ впродовж 2-3 днів. Рекомендується перемішувати час від часу дерев’яною чи скляною паличкою. Після цього розчин фільтрують через паперовий фільтр в чисту посудину з темного скла. Отриманий спиртовий розчин прополісу прозорий, має червоно-бурий колір і приємний запах.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 415 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)