АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Бактерійні і дріжджові субстанції

Нуклєїнат натрію Препарат у вигляді натрієвої солі нуклеїнової кислоти отримують методом гідролізу дріжджових кліток з подальшим очищенням. Є нестабільною сумішшю 5-25 видів нуклеотидов. Володіє полипотентной стимулюючою активністю відносно кліток імунітету: збільшує фагоцитарну активність мікро- і макрофагів, освіта цими клітками активних кислотних радикалів, що приводить до посилення бактерицидної дії фагоцитів, підвищує титри антитоксичних антитіл. Призначається всередину в пігулках в наступних дозах на 1 прийом: дітям 1-го року життя - по 0,005-0,01 г, від 2 до 5 років - по 0,015-002 г, від 6 до 12 років - по 0,05-0,1 р. Щоденна доза складається з двох-трьох разових доз, расчитанных на вік хворого. Дорослі отримують не більше 0,1 г на 1 прийом 4 рази на добу.

Пірогенал Препарат отриманий з культури Pseudomonas aeroginosa. Малотоксичен, але викликає лихоманку, короткочасну лейкопенію, яка потім змінялася лейкоцитозом. Особливо ефективна дія на систему кліток фагоцитарної системи, тому часто використовується в комплексній терапії затяжних і хронічних запальних захворювань респіраторного тракту і інших локалізацій. Вводиться внутрішньом'язовий. Дітям до 3 років ін'єкції не рекомендуються. Дітям старше за 3 роки вводиться доза від 3 до 25 мкг (5-15 МПД - мінімальних пірогенних доз) на ін'єкцію залежно від віку, але не більше 250-500 МПД. Для дорослих звичайна доза складає 30-150 міліграм (25-50 МПД) на одну ін'єкцію, максимальна — 1000 МПД. Курс терапії включає від 10 до 20 ін'єкцій, при цьому необхідний контроль показників периферичної крові і імунного статусу.

Пірогеналовая проба - тест при лейкопенических станах для стимуляції екстреного викиду з клітинних депо незрілих форм гранулоцитів. Вводять препарат в дозі 15 МПД на 1 м2 площі тіла. Інша формула розрахунку - 0,03 мкг на 1 кг маси тіла. Протипоказаний при вагітності, гострих лихоманках, лейкопеніях аутоіммунного генезу.

Препарати дріжджів містять нуклеїнові кислоти, комплекс природних вітамінів і ферментів. Їх відвіку використовують при бронхітах, фурункульозах, долгонезаживающих виразках і ранах, анеміях, в періоді одужання після важких захворювань. До 5 - 10 г дріжджів додають 30 - 50 мл теплої води, розтирають і витримують 15-20 хвилин в теплому місці до утворення піни. Суміш збовтують і випивають за 15-20 мін до їжі 2-3 рази на день протягом 3-4 тижнів. Клінічний ефект з'являється через тиждень, імунологічний - пізніше. Для зменшення диспепсії препарат розбавляють молоком або чаєм.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 348 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)