АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ситуаційні задачі.

Прочитайте:
  1. Б. Ситуаційні задачі.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. У 5-тирічної дитини, яка доставлена машиною швидкої допомоги в лікарню, відмічається сухість шкірних покривів, слизових, утруднене ковтання, осиплість голосу, відчуття спраги, розширення зіниць, світлобоязнь, підвищення температури тіла, психічне та рухове збудження, прискорення пульсу. Вдалося з'ясувати, що дитина з'їла ягоди дурману.

Алкалоїдами якої групи викликане отруєння? Назвати основні етапи першої долікарської допомоги, яка використовується в даному випадку.

 

2. Хворий молодого віку підібраний на вулиці машиною швидкої допомоги в непритомному стані. При обстеженні виявлені післяін'єкційні рубці на шкірі ліктьових згинів, різке звуження зіниць, брадикардія, дихання глибоке, рідке, сухожилкові рефлекси збережені.

Указати, яким препаратом викликане отруєння. Назвати основні етапи першої допомоги і антидот, який треба використати в даному випадку. Виписати цей антидот.

 

3. Дитина 4 років випила 1/4 флакона очних крапель, які зберігались у домашній аптечці й використовувались для лікування глаукоми. Через півгодини в неї виникли слинотеча, пітливість, різке звуження зіниць, затруднене дихання, нудота, блювота, пронос

Чим викликане отруєння? Заходи допомоги. Виписати препарат данної фармакологічної групи.

 

4. Водій гаража для усунення спраги випив рідину, яка містилася у пляшці з-під мінеральної води. Відразу відчув печію, гострий біль у роті, по ходу стравохода, за грудиною і у шлунку. З’явилась рвота з кров’ю, спазм і набряк гортані, анурія, набряк легень. Спостерігались явища ацидоза.

Яка група речовин викликала отруєння? Назвати основні етапи першої допомоги. Виписати рецепт на засіб для ліквідації ацидоза.

 

5. Хворий з печією у якості антацидного засобу прийняв білий порошок (1 чайну ложку), який стояв у кухонному шкафчику. Відразу з’явився різкий біль і печія у роті, по ходу стравохода і у шлунку, некротичні зміни слизової. Виникла спрага, слинотеча, тошнота, рвота з кров’ю, кривавий пронос, перфорація шлунку, больовий шок, явища алкалоза.

Визначити групу речовин, які викликали описані симптоми. Виписати рецепт на препарат для боротьби з больовим шоком.

 

6. Лікар швидкої допомоги, який приїхав за викликом, застав жінку у коматозному стані. При обстеженні виявлено пригнічення дихання, зниження АТ, прогресуюча серцева слабкість, зниження температури тіла, послаблення сухожилкових рефлексів. Відомо, що хвора останнім часом скаржилась на безсоння.

Який препарат викликав отруєння? Які основні етапи долікарської допомоги потерпілій?

 

Завдання №7

Виконати індивідуальне контрольне завдання(картка контролю).


 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 722 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)