АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЛАЗМОЗАМІННІ РОЗЧИНИ

Прочитайте:
  1. Плазмозамінні рідини.
  2. ПЛАЗМОЗАМІННІ РОЗЧИНИ.
  3. Розчини для вживання всередину
  4. РОЗЧИНИ ДЛЯ ЗОВНІШНЬОГО ЗАСТОСУВАННЯ
  5. Розчини для парентерального харчування.

______________________

  Мають гемодинамічні, дезінтоксикаційні і регуляторні властивості щодо водно-сольового та лужно-кислотного балансу організма. Застосовуються при крововтратах, плазмореї (втрата білків при важких опіках, травмах), шоці, нефрозі, цирозі печінки, розладах водно-сольового балансу (невпинна блювота, діарея при інфекційних токсикозах, токсикозах вагітних тощо). Але не можна засосовувати при крововиливах у мозок (інсультах), гострому нефріті з анурією, ознаках серцевої недостатності, бо введення великої кількості ридини підвищує навантаження на серце, і це може бути небезпечним!. Конче обережно - при схільності до алергій!!!  
1. Гемодез-Н. 6% розчин низькомолекулярного полімеру полівінілпіролідону з хлоридами натрію, калію, кальцію. У флаконах 100, 200, 400 мл. Має детоксикаційну дію і вводиться в/венно крапельно.
2.   Поліглюкін -частково гідролізований декстран у фізрозчині. Вводиться в/венно крапельно.
3.   Реополіглюкін - 10% розчин декстрану з додаванням ізотонічного розчину натрію хлориду. Вводиться в/венно крапельно.
    Сольові розчини: · Ізотонічний (0,85 - 0,9%) розчин натрію хлориду. · Розчин Рінгера-Локка.Комплекс натрію хлориду, калію хлориду, кальцію хлориду, натрію гідрокарбонату і глюкози у відповідних співвідношеннях, розчинені в “Agua pro in”ectionibus”. Випускається у флаконах по 250 мл. для в/венного крапельного введення. (Такий же розчин, але без глюкози, наз. розчином Рінгера). · Регідрон. Дозований порошок, в складі якого натрію хлорид, калію хлорид, натрію цитрат, глюкоза. Використовується при проносах у дітей, які потребують регідратації, тобто відновлення об”єму ридини в організмі. Спосіб застосування: Вміст пакету розчиняється в 1 л. кип”яченої води, зберігається у холодильнику. Дається з розрахунку 30 мл. на 1 кг. маси тіла, випивається поступово, протягом 6-10 годин.  
  Завдання для самостійної роботи: 1. Склад препарату “Дисоль” та особливості його застосування. 2. Особливості дії та застосування лактопротеїну.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 741 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)