АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Іхтіол - Ichthyolum

Властивості: чорно-бура рідина із специфічним різким запахом. Розчиняється у воді, гліцерині, частково у спирті та ефірі.

Форма випуску: у нерозфасованому вигляді, 10 або 20% іхтіолова мазь у банках по 15,20,25,30,50 г.

Зберігання: у закритих скляних банках.

Дія: протибродильна, антисептична, протизапальна, місцево-знеболююча і кератолітична.

Показання, способи і дози застосування: зовні при дерматитах, фурункульозі, екземах, флегмонах, артритах, тендовагінітах, маститах, опіках у формі 10 - 30% мазі або 10% спиртового розчину для компресів, 1 - 2% розчин призначають при випадінні прямої кишки, запаленні стравоходу; 3 - 5% - при вагінітах, метритах, сальпінгітах.

Вводять всередину як протибродильний, антисептичний і румінаторний засіб при гострій тимпанії рубця, атонії передшлунків, метеоризмі кишок і кольках у коней. Призначають у формі 1-2% розчину, в болюсах, кашках, пілюлях.

Дози: коням 10,0 - 30,0 г; великій рогатій худобі 10,0 - 20; дрібній рогатій худобі і свиням 1,0 - 5,0; собакам 0,2 - 1,0 г.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 396 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)