АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Калію перманганат – Kalii permanganas

Прочитайте:
  1. Взаимодействие перманганата калия с сульфитом натрия
  2. Йод, розчин йоду спиртовий, розчин Люголя, йодинол, калію йодид, йодоформ, калію перманганат, розчин перекису водню, гідроперит, сірка очищена, сірка осаджена, натрію тіосульфат.
  3. Перманганатный метод (по Куббелю).
  4. Перманганатометрия
  5. Тёплым ваннам с перманганатом калия.

Синонім: марганцевокислий калій.

Властивості: кристали темно – фіолетового кольору з металевим блиском, розчиняються у воді. Концентровані розчини – фіолетово-малинового, а слабкі - рожевого кольору. У водних розчинах розкладається з утворенням марганцю оксиду і вільного кисню. Несумісний з органічними сполуками, йодом, ртуттю.

Форма випуску: порошок.

Зберігання: у банках, у сухому, захищеному від світла місці.

Дія: припікаюча і кровоспинна (концентровані розчини), подразнююча у менш концентрованих розчинах, в'яжуча у слабких розчинах. На мікробів діє бактерицидно. Виражена також протизапальна і дезодоруюча дія.

Показання, способи і дози застосування: зовні як антисептичний і протизапальний засіб - 0,1-0,5% водний розчин для промивання ран; 0,05-0,2% - для промивання запалених слизових оболонок; 2,5% -для зрошення поверхні шкіри при опіках; 3% - для припинення кровотеч; 1-3% -при інфекційних хворобах шкіри.

Всередину застосовують 0,1-0,2% розчин при запаленні стравоходу, отруєннях.

Розчин перекису водню концентрований – Solutio Hydrogenii peroxydi concentrata

Синонім: пергідроль.

Властивості: прозора, безбарвна рідина, без запаху, добре змішується з водою. Препарат містить 27-31 % перекису водню.

Форма випуску: у склянках з притертими пробками.

Зберігання: за списком Б, у щільно закритих склянках, у прохолодному, захищеному від світла місці.

GДія: бактерицидна, дезодоруюча, поверхнева і короткочасна.

Застосування:3-процентний розчин для промивання забруднених ран і виразок, слухового проходу при запаленні зовнішнього вуха; 1-2-процентний розчин при фібринозних кон'юнктивітах і фарингітах; 3% розчин вводять підшкірно навколо місця укусу змій; 10% розчин з 3% розчином оцтової або мурашиної кислоти - для дезінфекції вуликів при американському і європейському гнильці бджіл.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 547 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)