АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Бензімідазоли

До похідних бензімідазолу відносяться: альбендазол, камбендазол, мебендазол, оксибендазол, оксфендазол, парабендазол, тіабендазол, фенбендазол, флубендазол.

Для похідних характерними є слабка розчинність у воді, тривала стійкість у лікарських формах, низька токсичність, широкий спектр антигельмінтної дії, висока терапевтична ефективність. Крім нематоцидної дії більшість препаратів є ефективними при деяких трематодозах та цестодозах, а також вони мають здатність згубно діяти на яйця та личинки гельмінтів.

GМеханізм антигельмінтної дії пов’язують із здатність бензімідазолів блокувати фермент фумаратредуктазу і порушувати засвоєння паразитом глюкози, а також пригнічувати синтез білків.

Бровадазол, Альбендазол - Albendazolum (авібазен, атазол, бровальзем)

Погано розчиняється у воді.

Випускають порошок, таблетки, суспензію, пасту, болюси.

Навіть після терапевтичних доз інколи виявляється побічна дія – пронос, атаксія, кома, гіпертермія.

Імідазолтіазоли

До імідазолтіазолів відносять бутамізол та левамізол. Вони мають дуже широкий спектр нематоцидної дії, але досить токсичні. Механізм антгельмінтної дії полягає в блокуванні ферментних систем, у тому числі ацетилхолінестерази.

Добра розчинність у воді, що дає можливість застосовувати їх шляхом ін’єкцій.

Швидко виводиться з організму тварин.

G Левамізол - Laevamizolum

(декаріс, нілверм, тетрамізол)

Білий порошок, добре розчинний у воді.

Випускають порошок, таблетки, гель, пасту, розчин для ін’єкцій та нашкірних аплікацій, болюсів.

Застосовують всередину та парентерально при нематодозах.

Піримідини

Механізм антигельмінтної дії полягає в блокуванні передачі імпульсів у нервово – м’язових синапсах, що призводить до паралічу м’язів гельмінтів.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 424 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)