АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРЕПАРАТИ ФОРМАЛЬДЕГІДУ

Прочитайте:
  1. E. Антигістамінні препарати
  2. Антибактеріальні препарати. Протипаразитарні препарати.
  3. Антидепресанти, препарати літію, адаптогени
  4. Антітромбоцитарні препарати .
  5. Вітамінні препарати
  6. Вітамінні препарати
  7. Гормональні препарати
  8. Гормональні препарати
  9. Гормональні препарати
  10. Гормональні препарати та їх антагоністи.

До цієї групи належать препарати альдегіду мурашиної кислоти. Їх широко використовують для дезінфекції, а також як дезодоруючі і протипаразитарні лікарські засоби.

GМеханізм антимікробної дії,відновлюють мікробну клітину, забирають від неї кисень та згортають і осаджують білок.


Розчин формальдегіду – Solutio Formaldegydi (формалін)

Це 37-40% розчин формальдегіду у воді.

Властивості: прозора, безбарвна рідина із специфічним гострим задушливим запахом. Змішується з водою і спиртом. Крім формальдегіду, розчин містить мурашину кислоту і мурашиний спирт, які підвищують його стійкість.

Форма випуску: рідина в бутлях.

Зберігання: у щільно закритому скляному посуді, при температурі не нижчій за 9°С.

Дія: в'яжуча, дезінфікуюча, дезінсектицидна, дезодоруюча і протибродильна

Показання, способи і дози застосування: зовні для дезінфекції і дезодорації рук 0,5 %розчин, 1-2% розчин застосовують для дезінфекції приміщень при неспорових, 4% - при спорових інфекціях, для газової дезінфекції герметично закритих приміщень та інвентарю, у параформалінових камерах - випаровуванням при взаємодії 40 частин розчину формальдегіду, 22 частин води і 30 частин калію перманганату з розрахунку 40-50 мл формаліну на 1 м3 приміщення; в 10 % розчинах для консервування патолого-анатомічних препаратів, вакцин і деяких сироваток.

Застосовують всередину як протибродильний засіб при тимпанії передшлунків і для знезараження травного каналу у формі 1-2% водного розчину та як антидот при отруєнні жуйних сечовиною.

ПРЕПАРАТИ ХЛОРУ

 

 

 


Неохлор

 


Хлор і його похідні виявляють бактерицидну і дезодоруючу дію у вологому середовищі.

GВ основі антимікробної дії лежить їх взаємодія з водою та утворення хлористоводневої і хлорноватистої кислоти. Хлорноватиста кислота нестійка і швидко розкладається з утворенням хлористоводневої кислоти і атомарного кисню який окисляє мікробну клітину, спричинюючи її загибель.

Отже, активнодіючими началами в групі хлору є хлористоводнева кислота і атомарний кисень. Чистий хлор як газоподібна речовина спричинює некроз тканин, запалення або набряк легень, тому практичного значення у ветеринарній медицині не має Проте в умовах великих міст його використовують для знезараження (хлорування) водопровідної води.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 545 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)