АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розчин Люголя – Solutio Lugoli

Прочитайте:
  1. Жиророзчинні вітаміни та їх препарати
  2. З метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  3. З метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  4. Зміст теми: «Вікові особливості обміну у дітей. Водорозчинні та жиророзчинні вітаміни, їх вплив на організм дитини.»
  5. Зразок спиртового розчину
  6. Йод, розчин йоду спиртовий, розчин Люголя, йодинол, калію йодид, йодоформ, калію перманганат, розчин перекису водню, гідроперит, сірка очищена, сірка осаджена, натрію тіосульфат.
  7. Метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  8. Пацієнт помилково випив розчин оцетової кислоти. Яка оболонка стравоходу зазнала найбільших пошкоджень?
  9. ПЛАЗМОЗАМІННІ РОЗЧИНИ
  10. ПЛАЗМОЗАМІННІ РОЗЧИНИ.

Розчин йоду у водному розчині калію йодиду (одна частина йоду, дві частини калію йодиду, 17 частин дистильованої води). Виготовляють перед застосуванням.

Застосовують при запаленні слизової оболонки ротової порожнини і глотки, при ендометритах (розводять у 2 – 3 рази кип’яченою водою), при актиномікозі. Інтратрахеально застосовують на 1500 частин дистильованої води 1 частину йоду 1,5 частини калію йодиду при диктіокаульозі овець, телят.

Йодоформ - Jodoformum

Властивості: дрібний порошок лимонно-жовтого кольору з неприємним запахом. У воді майже не розчиняється, розчиняється в ефірі, хлороформі.

Форма випуску: порошок, офіцинальна паста, що містить по 40 частин йодоформу і цинку оксиду, 20 частин гліцерину.

Зберігання: у щільно закупореній тарі, у захищеному від світла місці.

GДія: під впливом тканинного і атмосферного кисню, світла, тканинних соків, мікроорганізмів йодоформ дуже повільно розкладається з виділенням чистого йоду, який і діє протимікробно, протизапально і прискорює процес загоювання ран.

Показання: зовні для лікування інфікованих ран, виразок, нориць у формі присипки в чистому вигляді або в суміші з іншими антисептиками; у формі 5 – 15% мазі при флегмонах, лімфаденітах, запаленні шкіри і тендовагінітах.

Всередину - рідше при інфекційних шлунково – кишкових хворобах.


Практичне значення мають:

мазь йодиста, яку застосовують як антисептичний, подразнюючий відволікаючий і розсмоктувальний засіб при хворобах шкіри і слизових оболонок;

йодинол - рідина, що застосовується замість спиртового розчину йоду як антисептик для знезараження шкіри., операційного поля тощо;

калію йодид -білий порошок або таблетки, що застосовують для підвищення продуктивності тварин та профілактики ензоотичного зобу.

ОКИСЛЮВАЧІ

 

 


GПри взаємодії з тканинами окислювачі виділяють атомарний кисень, який добре окислює органічні речовини, у тому числі й мікробні клітини. У цьому виявляється припікаюча, дезодоруюча і антимікробна (бактерицидна) дія препаратів групи окислювачів.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)