АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Методичні вимоги до виконання функціональних проб

Прочитайте:
  1. Алгоритм виконання практичної навички № 11
  2. Алгоритм виконання практичної навички № 12
  3. Алгоритм виконання практичної навички № 13
  4. Алгоритм виконання практичної навички № 14
  5. Алгоритм виконання практичної навички № 7
  6. Алгоритм виконання практичної навички № 9
  7. Алгоритми виконання практичних навичок № 16
  8. виконання практичної навички
  9. Виконання практичної навички
  10. Виконання практичної навички

1. Забезпечити нормальний мікроклімат в приміщенні для тестування: відносна вологість повітря 30-60%; температура повітря 18-20°С; швидкість руху повітря 0,1-0,3 м·с–1. У випадку виконання великих і тривалих навантажень, які супроводжуються значним потовиділенням, доцільно швидкість руху повітря у приміщенні збільшити до 1,5 м·с–1 або забезпечити прилад, на якому проводиться дослідження, вентилятором.

2. Обов’язково потрібно мати аптечку першої допомоги з ліками, які стимулюють кровообіг і дихання.

3. Прилади, на яких проводиться тестування, повинні бути чистими, справними, добре заземленими у відповідності до загальноприйнятих правил.

4. Безпосередньо у процесі проведення функціональної проби необхідно вести протокол тестування. У ньому поруч з паспортними даними повинні бути зазначені тип функціональної проби, всі її складові, час їх виконання і час запису показників, а також вимірювальні прилади, які використовуються під час тестування. Протокол проби остаточно заповнюється після розшифровки фізіологічних функцій, які реєструвалися в процесі тестування.

5. На початку тестування з досліджуваним проводиться вступний інструктаж щодо його поведінки під час проведення функціональної проби. У протилежному випадку результати тестування можуть у значній мірі визначатися емоційними реакціями школяра.

6. Точне дотримання методики тестування за визначених умов (атмосферний тиск, температура повітря, час проведення тестів тощо) забезпечує стабільність одержаних показників і дозволяє порівняти між собою результати у динаміці.

7. Важливою умовою правильного тестування є точність вимірювання і дозування фізичного навантаження.

8. Не слід допускати дітей до виконання функціональної проби у випадках:

– температура тіла вище 37,5°С;

– ЧСС перед тестуванням після 10-15 хв. відпочинку понад 100 скорочень за хвилину;

– наявність простудних та інфекційних захворювань.

9. Тестування має бути припинене, якщо школяр не в змозі виконувати запропоноване фізичне навантаження в зв’язку з появою болю у грудях, сильної задишки, блідості чи синюшності обличчя, запаморочення та інших ознаках, що свідчать про декомпенсацію серцевої діяльності.

 


Дата добавления: 2014-09-03 | Просмотры: 797 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)