АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Клінічний протокол, затверджений цим наказом, розроблено відповідно до чинних нормативів надання акушерсько-гінекологічної допомоги

Прочитайте:
  1. АЛГОРИТМ НАДАННЯ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПОТЕРПІЛИМ ІЗ ЧМТ
  2. Відповідно до етапів його патогенезу
  3. Дослідженням відповідності розміру шкільної парти зросту учнів було встановлено перевищення диференції. Яка патологія може розвинутись у дітей в даному випадку?
  4. З покоління в покоління при вільному схрещуванні відносні частоти генів (і відповідно гомо- і гетерозигот) не змінюються. Ким визначена ця закономірність і як її називають?
  5. Клінічний ефект повинен бути підтвердженим хоча б двома аналізами крові на протязі щонайменше 4 тижнів (у відсутності Г-КСФ).
  6. КЛІНІЧНИЙ ПЕРЕБІГ ПІСЛЯПОЛОГОВОГО ПЕРІОДУ
  7. КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ
  8. КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ
  9. Клінічний протокол надання неонатологічної допомоги дітям

1. Биология с общей генетикой / Слюсарев А.А., Изд. 2-е. М., «Медицина», 1978, с. 408-429.

2. Биология / Слюсарев А.А., Жукова С.В. – К.: Вища шк. Головное издательство изд-во, 1978, с.243-259.

3. Биология / Под ред. В.Н. Ярыгина. – М.: «Медицина», 1985, с. 308-358.

4. Биология. В 2-х кн. Кн. 2: Учебн. для медиц. спец. ВУЗов / В.Н. Ярыгин, В.И. Васильева, И.Н. Волков, В.В. Синельникова; Под ред. В.Н. Ярыгина. – 2 изд., испр. – М.: Высш. шк., 1997, с. 92-151

5. Чебышев Н.В., Гринева Г.Г., Козарь М.В., Гуленкова С.И. Биология (учебник). – М.: ВУНМЦ, 2001, с. 278-325.

6. Руководство к лабораторным занятиям по биологии / Под ред. Н.В. Чебышева. – М.: «Медицина», 2001, с. 178-198.

7. Тератология человека / Под ред. Г.И. Лазюка. – М.: «Медицина», 1991.

8. Покер Р.Я. Болезни зубов полости рта. – М.: «Медицина», 1980.

 

Клінічний протокол, затверджений цим наказом, розроблено відповідно до чинних нормативів надання акушерсько-гінекологічної допомоги.

 

Використання клінічних протоколів в практичній діяльності лікаря дозволить стандартизувати та уніфікувати діагностику і лікування, застосовувати методики лікування з доведеною ефективністю, що знижують захворюваність і смертність пацієнта. Це дасть можливість пацієнтам отримувати обґрунтовані діагностику та лікування, а лікарям застосовувати сучасні методики, засновані на науково-доказових засадах.

Клінічний протоколи розроблено на основі науково-доказової медицини.

Науково-доказова медицина (далі - НДМ) визначається як новітня технологія збору, аналізу, синтезу та застосування наукової медичної інформації, яка дозволяє приймати оптимальні клінічні рішення як з погляду допомоги хворому, так і з економічної ефективності. НДМ базується на достовірних доведеннях, передбачає пошук, порівняння, узагальнення та широке поширення доказів з метою використання в інтересах хворого.

Метод узагальнення результатів декількох досліджень для потреб практичної охорони здоров’я отримав назву мета-аналізу, який дозволив вирішити клінічну проблему: порівняння стандарту для оцінки результатів лікування.

Одним із досягнень методології контрольованих досліджень стала розробка та послідовне застосування методів рандомізації (випадковий розподіл пацієнтів у групах порівняння).

Рівні доказовості:

1. Докази, що отримані у результаті рандомізованих контрольованих досліджень або мета-аналізу мають самий високий рівень – А.

2. Дослідження із застосуванням методу “випадок-контроль” або когортного дослідження чи добре спланованого контрольного дослідження без рандомізації – рівень В.

3. Дослідження отримані у результаті експертної оцінки або клінічного досвіду, – рівень С.

 

При організації надання діагностично-лікувальної акушерсько-гінекологічної допомоги використовуються методики та технології усіх рівнів з урахуванням поінформованої можливості пацієнта.

 



Дата добавления: 2014-11-24 | Просмотры: 725 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)