АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

A. Антенатальна загибель плода

Прочитайте:
  1. A. УЗИ плода
  2. E. приводит к гибели плода во внутриутробный период жизни
  3. Акушерская помощь при неправильных позициях и положениях плода
  4. Акушерская помощь при неправильных расположениях головы плода
  5. Акушерская помощь при уродствах плода
  6. Акушерские щипцы. Вакуумэкстракция плода.
  7. Антенатальная и постнатальная профилактика
  8. Антенатальная неспецифическая профилактика рахита
  9. Антенатальная профилактика ЖДА у детей раннего возраста

B. Загроза аборту

C. Передлежання плаценти

D. Передчасне вiдшарування плаценти

E. Міхуровий занесок

 

 

Пацiєнтка 40 рокiв доставлена зi скаргами на переймоподiбнi болi внизу живота та надмiрнi кров’янi видiлення зi статевих шляхiв. Останнi два роки менструацiї тривають до 16 днiв, надмiрнi, iз згортками, болiснi. При бiмануальному дослiдженнi: встановлена наявнiсть фiброматозного вузла, що народжується. Оберiть правильну тактику:

A. Видалення фiброматозного вузла через вагiну

B. Гормональний гемостаз

C. Вiтамiнотерапiя

D. Надпiхвова ампутацiя матки без додаткiв

E. Екстирпацiя матки без додаткiв

 

 

Жiнка доставлена зi скаргами на бiль, що раптово виник внизу живота, iррадiюючий в заднiй прохiд, запаморочення, кров’янi видiлення зi статевих шляхiв, затримку менструацiї на 4 тижнi. Шкiрнi покриви блiдi. Симптоми подразнення очеревини в нижнiх вiддiлах живота позитивнi. Бiмануальне дослiдження: матка i додатки чiтко не визначаються через рiзку болючiсть. Вiдзначається симптом "плаваючої матки", випинання i болючiсть склепiнь. Який найбiльш iмовiрний дiагноз?

A. Гострий апендицит

B. Порушена позаматкова вагiтнiсть

C. Апоплексiя яєчника

D. Гострий правосторонiй аднексит

E. Перекрут нiжки пухлини яєчника

 

 

У жiнки 33 рокiв при iнструментальнiй ревiзiї порожнини матки з приводу неповного iнфiкованого аборту трапилася перфорацiя стiнки матки бiля дна. Яка тактика ведення?

A. Ушивання перфорацiйного отвору

B. Антибiотики, скорочуючi засоби, спостереження

C. Екстирпацiя матки

D. Ушивання перфорацiйного отвору пiсля висiчення країв

E. Строгий лiжковий режим, спостереження

 

 

Хвора 43 рокiв скаржиться на контактнi кровотечi протягом останнiх 6 мiсяцiв. Бiмануально: шийка матки збiльшена у розмiрi, обмежена у рухливостi. В дзеркалах - шийка матки у виглядi кольорової капусти. Проби Хробака та Шиллера - позитивнi. Який найбiльш вiрогiдний дiагноз?

A. Фiброматозний вузол, що народжується

B. Полiп шийки матки

C. Шийкова вагiтнiсть

D. Рак шийки матки

E. Лейкоплакiя

 

 

В жiночу консультацiю звернулася хвора 27 рокiв зi скаргами на безплiддя. Статевим життям живе в шлюбi 4 роки, вагiтностi не запобiгає. Вагiтностей не було. При обстеженнi жiнки встановлено: розвиток статевих органiв без вiдхилень вiд норми. Матковi труби прохiднi. Базальна (ректальна) температура протягом трьох менструальних циклiв однофазна. Яка найбiльш iмовiрна причина безплiддя?

A. Генiтальний ендометрiоз

B. Хронiчний аднексит

C. Аномалiї розвитку статевих органiв

D. Iмунологiчне безплiддя

E. Ановуляторний менструальний цикл

 

 

Повторновагітна 24р., з Rh-негативним типом крові знаходиться під наглядом перинатолога. В анамнезі: у попередніх пологах проведене ручне відділення плаценти з приводу кровотечі у ІІІ періоді. В 36 тижнів вагітності підвищився титр антитіл з 1:16 до 1:64. При УЗД – потовщення плаценти і сповільнення рухів плода. З якою частотою в подальшому необхідно проводити дослідження крові на Rh-антитіла?

A. 1 раз у три неділі

B. 1 раз на тиждень

C. 1 раз у дві неділі

D. Щоденно до розродження

E. Перед пологами

 

У роділлі під час термінових пологів на фоні бурхливої пологової діяльності з’явився гострий біль в животі, припинилася пологова діяльність, почали наростати явища волемічного шоку. Зовнішня кровотеча незначна. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Вторинна слабкість пологової діяльності

B. Розрив матки

C. Емболія навколоплодними водами

D. Передлежання плаценти

E. Відшарування нормально розташованої плаценти

 

Жінці, 22 років, що оперована з приводу позаматкової вагітності з замісною метою в післяопераційному періоді периливалася еритроцитарна маса. Під час проведення гемотрансфузії в неї виникла різка слабість, запоморочення, пропасниця, сильний біль за грудниною та в поперековій ділянці, одноразова блювота. Тахікардія до 110 за 1 хв. АТ знизився до 80/60 мм рт.ст. Яке ймовірне ускладнення має місце?

A. Гемотрансфузійний шок

B. Анафілактичний шок

C. Гостра серцево-судинна недостатність

D. Гостра ниркова недостатність

E. Цитратний шок

 

 

Відбулися пологи живим плодом чоловічої статі, масою 3400 г, довжиною 52 см. Жінка під диспансерним наглядом не була. При огляді дитини виявлено: сироподібна змазка відсутня, шкіра суха, мацерована, на ступнях та долонях – поморщена, колір шкіри зеленуватий, кістки черепа щільні, шви та тім’ячка звужені. Плацента з множинними кальцинатами. Який патологічний стан відмічається у даної дитини?

A. Уроджена вада розвитку

B. Асфіксія новонародженого

C. Переношений плід

D. Гемолітична хвороба новонародженого

E. Внутрішньоутробне інфікування плода

 

У відділення патології вагітності поступила жінка 26 років. Вагітність перша. За останньою менструацією дата пологів була 15 днів тому. Відмічає зниження маси тіла до 1,5 кг протягом останнього тижня. При внутрішньому акушерському дослідженні виявлено: шийка матки відхилена дозаду, довжина її збережена, щільна, зовнішне вічко закрите. Через склепіння пальпуються щільні кістки черепа плоду. При проведенні УЗД виявлено маловоддя, хоріальна пластинка зазубрена, плацента потоншена, з множинними кальцинатами. Який діагноз найбільш ймовірний?

A. Гемолітична хвороба

B. Фетоплацентарна недостатність

C. Внутрішньутробна гіпоксія плода

D. Внутрішньоутробне інфікування плоду

E. Переношена вагітність

 

 

Породілля 22 років поступила до пологового будинку з активною пологовою діяльністю. Розміри таза: 23-26-29-18 см. Індекс Соловйова – 15 см. Діагональна кон’югата – 12 см. Ознака Генкель-Вастена негативна. Визначіть акушерську характеристику таза у жінки.

  1. Поперечнозвужений таз
  2. Нормальний
  3. Простий плаский I ступеня

D. Загальнорівномірнозвужений I ступеня

E. Плоскорахітичний таз II ступеня

Під час огляду плаценти, яка щойно народилася, встановлено наявність дефекту розміром 2х3 см. Кровотечі немає. Яка тактика найбільш виправдана?

  1. Призначення утеротонічних препаратів
  2. Ручна ревізія порожнини матки
  3. Зовнішній масаж матки
  4. Нагляд за породіллєю
  5. Інструментальна ревізія порожнини матки

Першовагітна, термін вагітності 41-42 тижні. Повздовжнє положення плода, головне передлежання. Розміри таза 23-26-29-18, обхват живота - 102 см, ВДМ - 40 см. І період пологів триває 8 годин. Серцебиття плода - 140/хв., чітке, ритмічне. Контракційне кільце косе, на рівні пупка, ознака Вастена позитивна. Піхвове дослідження: повне відкриття, голівка притиснута до входу у малий таз, плідний міхур відсутній, мале тім’ячко зліва у лона. Яка тактика лікаря?

  1. Акушерські щипці

B. Посилення пологової діяльності

C. Плодоруйнівна операція

D. Ведення пологів через природні пологові шляхи

E. Кесарів розтин

Лікарем при загальному обстеженні породіллі було визначено, що дно матки розташоване на 2 см нижче пупка. Лохії кров’янисті. Якій добі післяпологового періоду відповідає стан породіллі?

A. V доба

B. ІІІ доба

C. ІІ доба

D. VІІ доба

E. Х доба

До пологового відділення надійшла повторновагітна з приводу рясних виділень із піхви. Під час піхвового обстеження: шийка вкорочена, маткове вічко відкрите до 3 см, вище внутрішнього вічка пальпується губчаста тканина, поруч з нею визначаються оболонки. При огляді дзеркалами із сторони стінок піхви та шийки матки патологічних змін немає. Про яку патологію йдеться?


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 765 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)