АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Професійні захворювання, що викликаються дією фізичних виробничих факторів

Прочитайте:
  1. Біомеханічна структура фізичних вправ
  2. Вплив деяких факторів на розплавлення й відволожування сумішей лікарських речовин
  3. Динаміка основних виробничих показників готельного господарства України.
  4. Етап 3. Вибір методів аналізу факторів внутрішнього та зовнішнього середовища.
  5. Загальнопрофесійні вимоги
  6. Залежність фармакотерапевтичних ефектів від ендогенних факторів
  7. Захворювання, спричиненні умовно-патогенними ентеробактеріями
  8. Надходження податку на доходи фізичних осіб до районного бюджету за 2011-2014 роки та прогноз на 2015 рік
  9. Надходження податку на доходи фізичних осіб до районного бюджету за 2011-2014 роки та прогноз на 2015 рік
  10. Облік розрахунків за податком з доходів фізичних осіб (ПДФО).

1) Хвороби, що викликаються вібрацією
Вібраційна хвороба виникає у робітників, які використовують у процесі своєї трудової діяльності вібраційнутехніку: пневматичні молотки, установки для шліфування й полірування металевих і дерев'яних виробів, для ущільнення бетону, асфальтових покриттів доріг, забивання паль та інші.
Захворювання має хронічний характер. У робітників виникає клінічна та морфологічна картина облітеруючого ендартеріїту. Зміни судин супроводжуються порушенням харчування тканин верхніх і нижніх кінцівок. Розвиваються контрактури пальців, деформуючий артрозу, на заключному етапі гангрена пальців кистей і стоп. У спинному мозку відзначаються дистрофічні зміни аж до повної загибелі нейронів. У головках кісток зап'ястя, в епіфізах променевої і ліктьової кісток спостерігаються кістозні осередки розрідження і склерозу.
Вібраційна хвороба обумовлена ​​тривалим (не менше 3-5 років) дією вібрації в умовах виробництва. Вібраціїділять на локальні (від ручних інструментів) і загальні (від верстатів, устаткування, рухомих машин). Дія вібрації зустрічається в багатьох професіях.
2) Хвороби, що викликаються дією електромагнітних хвиль радіочастот.
Електромагнітні хвилі радіочастот знаходять широке застосування в області радіо (радіолокації, радіонавігації, радіоастрономії, радіолінейних зв'язків - радіотелефони тощо), телебачення, при проведенні фіотерапевтіческіх процедур.
Гострі смертельні випадки серед людей, які зазнали масивному впливу електромагнітних хвиль радіочастот не описані.
Хронічний вплив малих інтенсивностей електромагнітних хвиль радіочастот різних діапазанов зустрічається в промисловості, робочих радіо-телевізійних і радіо-релейних станцій, у жителів прилеглих районів. У потерпілих відзначається ураження функції нервової, серцево-судинної систем і статевих залоз.
3) Хвороби, що викликаються дією виробничого шуму (шумова хвороба).
Під шумовий хворобою розуміють стійкі, необоротні морфологічні зміни в органі слуху, зумовлені впливом виробничого шуму.
При гострому надпотужний вплив шуму і звуків спостерігається загибель спірального (кортиева) органу, розрив барабанних перетинок, кровотеча з вух.
При хронічному впливі виробничого шуму спостерігається атрофія спірального органу з заміщенням його волокнистою сполучною тканиною. Зміни в слуховому нерві можуть бути відсутніми. У суглобах слухових кісточок спостерігається тугоподвижность.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 389 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)