АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Замісна терапія екзогенним сурфактантом

Прочитайте:
  1. Ii. Цитостатична терапія (існує декілька схем лікування).
  2. Антибактерійна терапія при відомому збуднику ГКІ
  3. Базисна терапія
  4. Базисна терапія
  5. Базисна терапія.
  6. Гонококи. Біологічні властивості, патогенез і мікробіологічна діагностика захворювань. Профілактика і специфічна терапія гонореї та бленореї.
  7. Дієтотерапія і водний режим
  8. Дієтотерапія і водний режим
  9. Дієтотерапія і водний режим
  10. ДІЄТОТЕРАПІЯ.

Види екзогенних сурфактантів:

¨ Натуральний сурфактант людський, що отримують із амніотичної рідини, яку збирають від час операції кесарського розтину при доношеній вагітності.

¨ Натуральний сурфактант тваринний, що отримують з легень свиней (Curosurf – Chisi, Pharmaceuticals Ltd, Італія, Сукрим – Докфарм, Україна) та великої рогатої худоби (Аlveofact - Boehringer Ingelheim, Германія).

¨ Напівсинтетичний сурфактант, що отримують з екстракту легень великої рогатої худоби з додаванням синтетичних фосфоліпідів (Survanta - Ross Laboratories, США).

¨ Повністю синтетичний сурфактант, який містить суміш ДПФХ, дисперсних та емульгуючих речовин Ехоsurf Neonatal – Wellcom Foundation, Ltd., Великобританія).

Показання до застосування

1. Профілактичне:

1) недоношеним новонародженим з ГВ менше 30 тижнів і масою тіла при народженні менше 1250 г,

2) дітям з масою тіла більше 1250 г з підтвердженою об’єктивними методами незрілістю легенів.

2. З лікувальною метою показане новонародженим із клінічно й рентгенологічно підтвердженим діагнозом СДР, яким проводиться ШВЛ через ендотрахеальну трубку.

Розрізняють раннє лікування – в перші 2 години після народження, та пізнє лікування – в перші 8 годин, але не пізніше 24 годин життя.

При використанні з профілактичною метою сурфактант вводять 1 раз, з лікувальною – 1-3 рази. Повторну дозу вводять через 6 (не пізніше 8) годин після введення першої, якщо до цього дитині проводиться апаратна ШВЛ через ендотрахеальну трубку з фракцією кисню, що вдихається більше 0,4.

Сурфактан вводять ендотрахеально – шприцом через зонд, який введено в інтубаційную трубку.

Можливі ускладнення: синдром витікання повітря, гіпероксія, гіпокапнія, легенева кровотеча (на тлі зростання ліво-правого скидання крові через відкриту артеріальну протоку). Профілактика цих ускладнень передбачає зміну параметрів ШВЛ після введення сурфактанту, підтримку належного тиску в кінці видоху не менше 4-5 см вод.ст. у дітей з масою менше 1250 г.

Введення сурфактанту є недоцільним при несумісній з життям ваді розвитку, значному порушенні життєвих функцій і метаболізму (гіпотермія – менше 35 о С, брадикардія. Артеріальна гіпотензія, метаболічний ацидоз – рН менше 7,1 і ВЕ менше – 15 ммоль/л, важкому органічному ураженні мозку.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 652 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)