АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Особливості етіології

Прочитайте:
  1. Анатомо-топографічні особливості плеври та легень.
  2. Анатомо-фізіологічні особливості системи травлення в дітей
  3. Вікові й статеві особливості енергетичного обміну
  4. Диференційна діагностика менінгітів різної етіології.
  5. ЗАГАЛЬНІ КЛІНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ХРОМОСОМНИХ ХВОРОБ.
  6. І. Поняття державних видатків, особливості відносин у галузі видатків
  7. Класифікація і особливості фармакодинаміки серцевих глікозидів
  8. Клінічні особливості мієломної хвороби.
  9. Клінічні особливості психотропної дії нейролептиків.
  10. Морфологічні особливості пневмонії в залежності від етіології.

На сьогодні відомо 8 збудників вірусних гепатитів – А, В, С, Д, Е, F, G і TTV. Вони належать до різних родин вірусів; збудники гепатитів В, G і TTV свій генетичний матеріал містять у ДНК, решта вірусів – у РНК.

Вірус гепатиту. А малих розмірів (27-32 нм), має 1 (головний) АГ. Ін активується при кип’ятінні (100оС за 5 хв, під впливом ультрафіолетового проміння і в дезінфекційних розчинах – протягом декількох хвилин.

Вірус гепатиту В – найбільших розмірів 42-45 нм складної АГ будови. Особливої уваги заслуговує його поверхневий АГ (НВs Ag), тому що виявлення його у крові хворих має важливе діагностичне значення. Цей вірус дуже стійкий у довкіллі, стійкий до високих температур, його активність зберігається при нагріванні до t 60о С прот.21 год., при 85оС – прот, 1 год.

При t 100оС протягом 15-30 хв повністю інактивується. Стійкий до дезінфікуючих засобів, знешкоджується 2% формаліном через 7-9 год. Добре зберігається при низьких температурах: у холодильнику – до 6 міс., при заморожуванні – 15-20 років. Ультрафіолетові промені на вірус не впливають.

Гепатит С спричиняється вірусом HCV, РНК- вмісний, подібний до вірусу гепатиту А.

Вірус гепатиту Д належить до дефектних вірусів, тому що зовнішню оболонку утворює не з власного матеріалу, а з поверхневого АГ вірусу гепатиту В. Тому він може існувати в організмі людини тільки разом з вірусом гепатиту В.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 443 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)