АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Риси імміграційного законодавства. Вимоги до іммігрантів:

Прочитайте:
  1. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  2. Кримінальна відповідальність за порушення податкового законодавства
  3. Пропозиції по змінам до податкового законодавства
  4. Риси імміграційного законодавства
  5. Тема 2. Основи трудового законодавства
  6. Тема 2. Поняття, ознаки та особливості господарського законодавства
  7. Фінансові санкції за порушення податкового законодавства
  8. Штрафні санкції за порушення податкового законодавства
  9. Штрафні санкції за порушення податкового законодавства

Вимоги до іммігрантів:

1 Професійна кваліфікація.

У законодавствах всіх країн визначаються мінімальні вимоги до освіти мігрантів - закінчення повного курсу середньої школи або професійно-технічне училище, що повинне бути підтверджене відповідним документом. У більшості випадків документ про освіту потрібно підтвердити або оцінити в приймаючій країні (співбесіда або іспит).

2 Обмеження особистого характеру.

Високі вимоги до здоров'я іммігрантів. Не допускаються наркомани, психічні хворі, заражені ВІЛ-інфекцією, а в деякі країни й туберкульозом. Іммігранти зобов'язані надати медичну довідку, завірену консульською установою приймаючої країни, або пройти спеціальне медичне обстеження.

Віковий ценз залежно від галузі промисловості, у якій має намір працювати іммігрант, як правило коливається в межах 20-40 років.

Вимога до політичного й соціального обличчя людини. Заборонено іммігрувати тим, кого раніше судили за карні злочини, членам терористичних і профашистських організацій.

3 Кількісне квотування, що визначає максимальну кількість іммігрантів у країну за рік.

4 Економічне регулювання. Воно вводить певні фінансові обмеження, що забезпечують скорочення кількості іммігрантів.

Що стосується юридичних осіб, то в деяких країнах фірми мають право наймати іноземну робочу силу тільки при певному обсязі обороту й продаж або після внесення певних платежів у держбюджет. Приватні особи мають право іммігрувати тільки тоді, вони готові інвестувати в економіку приймаючої країни визначену законом суму грошей, довести легальність походження цих грошей і створити визначену кількість робочих місць.

За законодавством деяких країн за оформлення імміграції й працевлаштування на місцеве підприємство іммігранти зобов'язані платити.

5 Тимчасові обмеження.

Законодавство більшості країн установлюють максимальні строки перебування іноземних працівників на їхній території, по закінченні яких вони повинні або залишити країну, або одержати від компетентних органів дозвіл на продовження строку перебування в ній.

6 Географічні пріоритети.

Майже кожна країна встановлює географічну й національну структуру імміграції. Вона зазвичай регулюється за допомогою кількісних квот на в'їзд іммігрантів з різних країн. Іноді це робиться на лотерейній основі.

Існують і прямі заборони на прийом іммігрантів. Явні й приховані заборони зазвичай містяться в законах про професії, якими іноземцям займатися заборонено. Приховані заборони встановлюють перелік галузей або спеціальностей, у яких можуть працювати тільки громадяни даної країни.

Зазвичай для будь-яких пересувань іммігрантів, зміни спеціальності, зміни місця роботи потрібно одержувати додатковий дозвіл імміграційних служб, які можуть і відмовити в його видачі.

Заборонена взагалі нелегальна імміграція. Незаконне проникнення в країну вважається злочином, за яке можуть покарати депортацією, грошовими штрафом або тюремним ув'язненням.

За незаконне посередництво або наймання на роботу нелегального іммігранта, що також вважається злочином, передбачаються настільки великі штрафи, що можуть призвести до руйнування фірм і підприємств.

Останніми десятиліттями, починаючи з 70-х рр.
ХХ ст., багато західних країн під тиском своїх профспілок стали вживати активних заходів зі стимулювання виїзду іммігрантів назад на батьківщину. Ці заходи полягають у такому:

- примусово видворяють незаконних іммігрантів;

- надають матеріальну допомогу тим, хто бажає повернутися на батьківщину. Але одержання такої допомоги позбавляє права повторно в'їхати в приймаючу країну;

- використовуються програми професійної підготовки іммігрантів;

- економічна допомога країнам масової еміграції з метою створення нових робочих місць для реемігрантів.

У регулюванні міжнародної міграції робочої сили беруть участь різні міжнародні організації:

- міжнародна організація праці (МОП), що займається вирішенням таких питань, як регламентація робочого часу, набору робочої сили, боротьба з безробіттям серед іммігрантів, забезпечення нормальних умов їхнього життя, захистом дітей, підлітків і жінок і та ін.;

- міжнародна організація міграції (МОМ). Її завданнями є:

- розробка довгострокових програм в області регулювання міграційних потоків;

- надання допомоги з питань організації міграції;

- розвиток технічного співробітництва в області міграції;

- запобігання «відпливу умів» і рееміграції.

Всі ці заходи певною мірою згладжують протиріччя між країнами з питань міжнародної міграції робочої сили. Однак у цей час запобігти нелегальній міграції не вдається, більше того, з різних причин вона зростає. Сьогодні із проблемою нелегальної імміграції зіткнулася й Україна, через територію якої щорічно прагнуть таємно проїхати в Західну Європу особи в основному з південної й Південно-Східної Азії.

Першочерговими завданнями міграційної політики України є:

- скорочення масштабів еміграції в країни далекого зарубіжжя;

- перетворення безповоротної еміграції в поворотну;

- забезпечення гідного рівня життя всьому населенню й зниження рівня безробіття.

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 451 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)