АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Третя категорія:

майно, що не придатне для подальшого використання за прямим призначенням, строки носіння (експлуатації) якого закінчилися і підлягає списанню встановленим порядком.

Переведення з однієї категорії в іншу здійснюється:

ü з першої категорії у другу – на підставі роздавальних відомостей та накладних на видачу майна;

ü в третю категорію – на підставі актів зміни якісного стану, затверджених командиром військової частини.

ü

 

5.. Норми забезпечення, термін носіння норма утримання норм а витрат. Норми утримання білизни у ВЧ

Нормування речового забезпечення – розробка, затвердження і застосування норм забезпечення, норм утримання або витрат речового майна, обладнання і грошових засобів в інтересах повного забезпечення особового складу і ефективного їх застосування.

Нормами забезпечення речовим майном визначається кількість предметів, які відпускаються на одну особу (в лікувальних закладах, санаторіях, будинках відпочинку, туристичних базах і профілакторіях – на одне штатне ліжко), або на одну військову частину (підрозділ) та строки їх носіння (експлуатації). У нормі забезпечення вказується кому, що, скільки і на який строк видається. У примітках до норм даються роз’яснення особливостей видачі військовослужбовцям окремих предметів у різних умовах.

Строком носіння (експлуатації) є час, протягом якого предмет повинен знаходитись у використанні за прямим призначенням. Це означає, що чергова видача предметів речового майна у користування військовослужбовців може бути тільки після закінчення установлених строків носіння раніше виданих предметів. Разом з тим інвентарні речі можуть знаходитись у використанні і більше встановленого для них строку носіння, якщо за своїм станом вони ще є придатним до використання за прямим призначенням.

Нормами утримання речового майна визначається кількість натільної, постільної, теплої білизни і рушників, яка повинна утримуватися у військових частинах на одного військовослужбовця строкової служби, а також кількість предметів санітарно-господарського майна у лікувальних закладах, санаторіях, будинках відпочинку, туристичних базах і профілакторіях на одне штатне ліжко.

Норми утримання, також як і норми забезпечення, затверджуються Кабінетом Міністрів України і оголошується в наказах Міністра оборони України.

Норма утримання на одного військовослужбовця строкової службивстановлена: теплої білизни – 2 комплекти, натільної білизни – 6 комплектів, рушників – 4 штуки, простирадл – 6 штук, наволочок подушкових верхніх – 4 штуки. Норми утримання предметів санітарно-господарського майна вказані у відповідних нормах забезпечення.

 

Нормою витрат визначається кількість матеріалів і фурнітури, що необхідна для виготовлення одного предмету речового майна, або виконання одного ремонту. Норма витрат матеріалів залежить від конструкції і розміру готового виробу або виду ремонту (поточний, середній, капітальний).

 

6. Завдання РС ВЧ

Головним завданням речової служби є забезпечення високої постійної бойової готовності військ.

Основними завданнями речової служби військової частини є:

· своєчасне, безперебійне і повне забезпечення особового складу і підрозділів належним майном за встановленою номенклатурою і нормами;

· організація правильної експлуатації, зберігання і ремонту речового майна;

· організація банно-прального обслуговування особового складу; проведення заходів по підтримці на належному рівні бойової та мобілізаційної готовності служби.

 

7. Підрозділи реч. Служби ВЧ їх склад та завдання, які виконують.

 

 

Основними (штатними) підрозділами речової служби військової частини є речовий склад, речова ремонтна майстерня і польова лазня.

Речовий склад призначений для прийому зберігання і видачі речового майна підрозділам та особовому складу військової частини, а також прийому і відправки на склад забезпечуючого органу усього непотрібного, надлишкового та яке потребує капітального ремонту і хімічної чистки речового майна.

На речовому складі проводиться вибракування і розпорювання майна, що вислужило встановлені строки носіння та стало непридатним.

Крім складу поточного забезпечення у військовій частині організується склад (сховище) з майном непорушених запасів. начальник складу (сховища) килимків, простилок під матраці, підрублення нових рушників. Особовий склад майстерні періодично залучається до розпорювання вибракуваного речового майна.

До складу речової служби ремонтної майстерні бригади можуть входити два спеціалісти по ремонту взуття (начальник майстерні – старший швець і швець) та два-три спеціалісти по ремонту обмундирування (старший кравець і один-два кравці).

Польова лазня призначена для гігієнічної помивки особового складу та дезінфекції, прання, ремонту натільної та постільної білизни білизни і обмундирування в польових умовах. Проводить ремонт. До складу польової лазні входять один комплект ДДА – 66, вантажний автомобіль ЗІЛ – 131 і причіп 1-АП-1,5 під цистерну для води, один намет УСБ - 56 та два намети УСТ - 56.

Обслуговуючий особовий склад лазні: начальник лазні – санінструктор, старший дезінфектор, водій – паропровідник і водій.

8. Обовязки начальника РС ВЧ

 

 

 

 

 

9. Мета обліку Речового майна та відповідальність посадових осіб ВЧ щодо обліку речового майна

 

Облік речового майна у військових частинах ведеться з метою: забезпечення командування частини і начальника служби всіма даними про наявність, рух і якісний стан майна, необхідними для планування і керівництва, контролю за законністю і доцільністю витрати майна, організації правильного витребування майна; підготовки вихідних даних для складання звітності, установленої табелем термінових повідомлень; контролю за своєчасним і повним забезпеченням майном особового складу відповідно до норм постачання.

Облік речового майна ведеться в натуральних показниках по номенклатурі, установленої довольствующим органам. Ціни на окремі види майна вказуються у випадках:

- прийому майна, зв'язаного з грошовими розрахунками;

- відпустки майна за чи плату в рахунок ліміту. виділеного в грошовому вираженні;

- визначення розмірів нестач і втрат матеріальних засобів.

Командир частини несе відповідальність за стан обліку всіх матеріальних засобів і своєчасне представлення у вищі органи керування звітних документів, установлених табелем термінових повідомлень.

Заступник командира частини по тилу відповідає за стан обліку матеріальних засобів і звітності в підлеглих службах.

Начальник речової служби військової частини несе відповідальність за стан обліку речового майна в частині, законне і правильне оформлення операцій, зв'язаних з рухом і зміною якісного стану речового майна, своєчасне ведення записів у книгах (картках) обліку, правильне оформлення облікових документів, правильне складання і своєчасне представлення звітних документів по службі.

Командир підрозділу, а також начальник складу, майстерні й іншого об'єкта речової служби відповідають за стан обліку речового майна в підрозділі (на складі, у майстерні й іншому об'єкті).

Начальник обчислювального пункту відповідає за якісне рішення задач по обліку матеріальних засобів і своєчасне повернення облікових документів начальникам служб. Контроль за станом обліку здійснюється посадовими чи особами спеціально призначеними комісіями шляхом періодичних чи раптових перевірок.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 798 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)