АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Облік речового майна у підрозділі

Прочитайте:
  1. VIII. Правила обліку вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  2. Банківське нарощування і дисконтування (за обліковою ставкою).
  3. Бухгалтерський облік та звітність про виконання Державного бюджету України
  4. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  5. Виявлення результатів інвентаризації і відображення їх в обліку .
  6. Відображення в обліку доходів майбутніх періодів
  7. Відображення в обліку короткострокових векселів виданих
  8. Відображення в обліку короткострокових позик банків
  9. Відображення в обліку кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги
  10. Відображення в обліку поточних зобов’язань за виплатами працівникам

У підрозділі ведуться:

- книга обліку наявності і руху матеріальних засобів підрозділу;

- книга обліку матеріальних засобів, виданих у тимчасове користування.

У книзі обліку наявності і руху матеріальних засобів підрозділу відбивається загальна кількість майна, що мається в підрозділі.

Матеріальні засоби, видавані військовослужбовцем підрозділу на короткий термін (наприклад, на період польових занять), заносяться в книгу обліку майна, виданого в тимчасове користування. Порядок ведення цієї книги в підрозділі такої ж, як і в складі.

 

 

13. Види облікових документів. Порядок складання, первинних облікових документів

Обліковим документом називається документ, що містить у зафіксованому виді інформацію, оформлену у встановленому порядку, і має у відповідності з чинним законодавством правове значення.

Облікові документи в залежності від їхнього призначення підрозділяються на первинні документи, книги і картки обліку і документи допоміжного характеру.

Первинні документи (накладні, убрання, раздаточно-сдаточные відомості, акти, квитанції, атестати) служать для оформлення операцій, зв'язаних з рухом і зміною якісного стану речового майна, і є підставою для записів облікових даних у книгах і картках обліку.

У книгах і картках обліку відбиваються наявність. рух і якісний стан майна за визначений період по підрозділах (частинам), складам, майстерням, іншим об'єктам військового (корабельного) господарства й у цілому за військову частину (з'єднання).

Облікові документи допоміжного характеру (зведені відомості, доручення, пакувальні аркуші, стелажні ярлики, повідомлення) сприяють виконанню операцій, зв'язаних з рухом і зміною якісного стану речового майна.

Основними частинами облікового документа є заголовна частина, змістовна частина, що оформляє частина.

Заголовна частина містить реквізити, що дають представлення про вид і характер документа.

Змістовна частина документа оформляється у виді чи таблиці викладається текстом. таблична змістовна частина включає заголовок таблиці, заголовки граф і заголовки рядків (реквізити-ознаки), графи і рядки. Клітки, утворені перетинанням рядків і граф таблиці, у процесі оформлення документа заповнюються реквізитами-підставами.

Частина документа, що оформляє, звичайно містить: дати складання, підписи і твердження документа; найменування посад обличчя, що підписали документ; особисті підписи; відповідні печатки (де вони передбачені). При необхідності вказується номер доручення одержувача.

При складанні й оформленні первинних облікових документів дотримуються визначені правила.

У заголовній частині документа обов'язково вказуються: його номер; підстава (ціль) і дата операції, зв'язаної з рухом і зміною якісного стану речового майна; найменування служби, що видала документ; відправник вантажу (здавач) і вантажоодержувач (приймальник); термін дії документа.

У змістовній частині документа вказується: номер один по одному; найменування майна; код номенклатури; еди6ница виміру; кількість майна. При необхідності вказуються категорія, сорт, ціна одиниці, сума вартості майна й інші дані, передбачені конкретною формою документа. Наприкінці змістовної частини документа пишеться: «Разом найменувань» і прописом указується їхня кількість. Рядки і графи, що залишилися вільними до підведення підсумку, обов'язково перекреслюються так, щоб між текстом і підписами посадових осіб не можна було що-небудь уписати.

 

14. Книги обліку порядок оформлення ведення та їх закриття

У книгах і картках обліку відбиваються наявність. рух і якісний стан майна за визначений період по підрозділах (частинам), складам, майстерням, іншим об'єктам військового (корабельного) господарства й у цілому за військову частину (з'єднання).

У кожній книзі обліку аркуші нумеруються, прошнуровуються, скріплюються мастичной печаткою для пакетів військової частини (з'єднання). Кількість аркушів засвідчується підписами: в підрозділах, - командирів підрозділів; на складах і інших об'єктах військового (корабельного) господарства, а також на складі, у майстерні, у службі військової частини (з'єднання), - начальника речової служби.

Запису в книгах (картках) обліку речового майна виробляються тільки на підставі справжніх, законно і правильно оформлених первинних документів. При необхідності проводки протягом дня великої кількості прибуткових (видаткових) документів дозволяється запису в книгах (картках) обліку робити по зведених відомостях (форма 7). Первісні записи в нових книгах (картках) обліку виробляються на підставі первинних документів, а також актів інвентаризації (передачі) чи облікових даних попередніх книг (карток) обліку. Запису про залишки майна, перенесені з інших книг (карток) обліку, підтверджуються підписами начальника служби й особи, що веде облік.

 

15. Облік речового майна у майстерні по ремонті речового майна.

У майстерні ведуться книга обліку наявності і руху матеріальних засобів і книга обліку ремонту матеріальних засобів.

По книзі обліку наявності і руху матеріальних засобів у майстерні враховується інструмент, устаткування, ремонтні матеріали і спецодяг.

Речове майно, що вимагає ремонту, передається підрозділами і складом у майстерню на лагідний термін і з обліку підрозділів у книгу ремонту (обробки) матеріальних засобів.

Одержувані зі складу військової частини інструмент, устаткування і ремонтні матеріали записуються по приходу в книгу обліку наявності і руху матеріальних засобів майстерні на підставі накладних. Списання негідного інструмента й устаткування актами, затвердженими командиром частини. Порядок ведення обліку матеріальних засобів у майстерної такий же, як і в підрозділі.

 

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 1406 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)