АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А) Загальне об’єктивне дослідження.

Прочитайте:
  1. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  2. А. Рентгенівські методи дослідження.
  3. Для якої стадії статевого циклу характерні загальне збудження, охота і овуляція?
  4. Додаткові методи дослідження.
  5. Загальне венозне повнокров’я
  6. Загальне вчення про запалення. Ексудативне запалення.
  7. Загальне знеболювання (наркоз)
  8. Загальне матеріальне та методичне забезпечення лекції
  9. ЗАГАЛЬНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ХВОРИХ З ГІНЕКОЛОГІЧНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ (РУБРИКА Г)

Загальне об’єктивне обстеження проводиться в день курації та його дані реєструються в історії пологів в стислому вигляді.

Насамперед проводиться оцінка загального стану жінки (задовільний; середньої тяжкості; тяжкий). Далі проводиться стандартне фізікальне обстеження за органами та системами (відповідно до вимог пропедевтики внутрішніх хвороб):

- Вказати масу, зріст, температуру тіла.

- Характеристика шкіри: колір, тургор; наявність рубців, пігментації, подряпин та варикозного розширення він на ногах; наявність набряків або пастозності, їхньої локалізації.

- Конституціональний тип (при ожирінні – його ступінь).

- Стан косно-м’язової системи: наявність деформації хребта, таза та кінцівок.

- Система кровообігу: частота пульсу; величина артеріального тиску на обох руках. Проводиться огляд серцевої області та її пальпація (серцевий товчок), далі – аускультація серця (ритм та звучність серцевих тонів; визначення серцевих шумів та їх локалізація).

- Стан системи дихання: тип дихання (грудний; черевний; змішаний). Визначається частота та ритм дихання; наявність задишки. Проводиться пальпація, перкусія та аускультація (характер дихання, хрипи, шум тертя плеври, ін.).

- Система травлення: огляд порожнини рота с оцінкою стану слизових оболонок та поверхні язика, стану зубів. Проводиться пальпація черевної порожнини з аналізом акту дефекації та характеру випорожнень.

- Оцінка сечової системи: огляд області нирок; перевірка симптому Пастернацького; характеристика акту випорожнення сечі (частота; з перешкодою; з больовим синдромом) та макроскопічна оцінка сечі (колір; запах; прозорість та ін.); величина добового діурезу.

- Стан нервової системи: характеристика свідомості та емоційного настрою; рефлекторної активності; дерматографізму.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 560 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)