АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Перехід від юності до дорослості (23-30 років)

Прочитайте:
  1. ВІЛ-інфікований пацієнт періодично обстежується з метою виявлення ознак активації процесу. Назвіть ознаку, що свідчить про перехід ВІЛ-інфекції у СНІД?
  2. Допустима сумарна кількість годин (уроків) тижневого навантаження учнів
  3. Перехід від ШВЛ до самостійного дихання
  4. Перехід химусу до дванадцятипалої кишки.
  5. Ригідності шийки матки, особливо у жінок які, народжують вперше після 30 років); при тривалих пологах; при
  6. Трансплацентарний перехід хімічних речовин відбувається переважно завдяки їх здібності розчинятись в

 

З якої точки зору людей можна вважати дорослими? Таких точок зору декілька.
Фізіологічна (з точки зору функціонування всіх систем організму). Фізіологічно у багатьох дівчат (приблизно у 25%) статевий потяг досягає свого повного розвитку лише до 26-30 років, максимуму - до 28-30 років і тримається в багатьох на цьому рівні приблизно до 60 років. У деяких жінок значне зниження статевого потягу настає до 45-50 років. У чоловіків потреба в статевому житті досягає максимального рівня до 25-30 років, після чого спостерігається поступовий спад.
Психологічна точка зору представлена ​​тими найважливішими новоутвореннями, які вносять у життя нормальної людини створення власної сім'ї і батьківство. Психологи називають освоєння батьківської ролі - найважливішим завданням особистісного розвитку в періоді дорослішання.
Перше місце роботи або вступ в професію є також великим творчим досягненням у громадській сфері. На якій би щаблі суспільної драбини не починали, потрібно завжди намагатися заслужити визнання начальства і колег. Без них неможливе життя душі. Перша посада - це лише стремено, за допомогою якого сідають в сідло, тільки вступивши на посаду, можна довести свої здібності.
У двадцяті роки і перш за все в їх другій половині внутрішня душевна життя вперше набуває особисті форми. Це форма, яку Штайнер називає «душею відчуває», а Марта Мере - життєво-душевними прагненнями: «Спочатку ці сили спрямовані самі на себе і переживаються, перш за все, у почуттях, але вже вони приводять до потреби займатися духовними проблемами і побачити себе в розвитку, що охоплює все життя».
Березень Мере вважає, що розвиток жінки в ці роки проходить дещо інакше, перш за все тому, що «дозрівання» (перехідна фаза від юності до дорослості) у жінки закінчується вже в 21 рік, у той час як у чоловіка вона може тривати до 24 років. «Таким чином, жінка спочатку перевершує чоловіка у відношенні зрілості особистості. Істота жінки взагалі сильніше прагне до душевної любові»...
При цьому жінка на початку дорослого буття стоїть перед подвійною завданням, часто приводить її до внутрішнього конфлікту. Вона повинна присвятити свої сили збереженню людського роду, несучи на собі всю тяжкість цього завдання. З іншого боку, життя вимагає сьогодні інтенсивної участі в роботі заради заробітку і суспільного життя. Цьому конфлікту жінка схильна вже в юності, пізніше він ще більше загострюється. Сприйняття цих завдань тому так важливо для розвитку жінки, що воно сприяє розвитку «душевно-духовних» прагнень з великою інтенсивністю.
Людина в період дорослішання і проходить випробування на рішення найважливішої життєвої завдання - вироблення власного (сімейного) стилю життя.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 405 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)