АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактика туберкульозу

Прочитайте:
  1. А. КЛІНІЧНА КЛАСИФІКАЦІЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ
  2. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  3. Вакцинація новонароджених проти туберкульозу.
  4. Ветеринарно-санітарні заходи в неблагополучних щодо туберкульозу господарствах
  5. Вторинна профілактика
  6. Гігієнічні аспекти організації праці лікарів. Профілактика професійно-зумовлених захворювань лікарів різних спеціальностей
  7. Гігієнічні вимоги до користуванням персональним комп’ютером. Профілактика астенопії. комп’ютером. профілактика травм очей і інфекційних хвороб (блефарит, конюктевіт, ячмінь)
  8. Гігієнічні вимоги до улаштування, обладнання та експлуатації інфекційного відділення. Профілактика внутрішньо лікарняних інфекцій.Санітарно-протиепідемічний режим
  9. Дитячий травматизм, його види, ступені. Профілактика дитячого травматизму.
  10. Діагностика туберкульозу

3.1. Для профілактики захворювання птиці на туберкульоз керівники та спеціалісти птахогосподарств незалежно від форми власності зобов’язані чітко виконувати заходи, передбачені діючими “Ветеринарно - санітарними правилами для птахівницьких господарств і вимогами до їх проектування”, які затверджені наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 3 липня 2001року № 53 і зареєстровані в Мін’юсті 5 липня 2001року. за № 565/5756 та інших діючих нормативно–правових актів.

3.2. Слід організовувати захист господарства від занесення даної інфекції і її розповсюдження як у господарстві, так і за його межами.

Для цього забезпечують:

завезення інкубаційних яєць тільки з господарств, благополучних щодо туберкульозу, та інших інфекційних захворювань;

інкубацію завезених яєць проводять в окремо­му інкубаторії в умовах надійної ізоляції від інкубаційних яєць, одержаних у даному господарстві;

завезення добових курчат та дорослої птиці проводять із господарств, благополучних щодо туберкульозу з обов’язковим її карантинуванням та проведенням при необхідності туберкулінізації дорослої птиці;

вирощування ремонтного молодняку ізольовано від дорослої птиці, суворе дотримання термінів міжциклових профілактичних перерв перед посадкою кожної наступної партії птиці, проведення якісної підготовки приміщень до посадки наступної партії птиці, підтримання ви­сокої санітарної культури в пташниках, інкубаторії та інших виробничих приміщеннях;

дотримання зоогігієнічних та ветеринарних вимог при транспортуванні, утриманні та годівлі птиці, будівництві об’єктів птахівництва;

організацію роботи птахопідприємств здійснюють у закритому режимі, підтримання в робочому стані ветеринарно – санітарних об’єктів (дезбар’єри, санпропускники, дезкилими тощо).

3.3. При необхідності проводять туберкулінізацію птиці згідно п. 2.2.

3.4. У господарстві необхідно постійно проводити заходи щодо знищення гризунів, ектопаразитів і недопущення попадання синантропної птиці у пташники.

3.5. Трупи птиці, відходи інкубації утилізують в спеціально обладнаному цеху (цех технічних фабрикатів). При цьому в котлах Лапса забезпечують повне їх знезараження. Одержану кормову біологічну добавку направляють для введення у раціон іншим видам тварин.

При відсутності обладнаного цеху утилізації трупи птиці та відходи інкубації знищують шляхом спалювання чи закопування на глибину до 2 метрів.

3.6. Послід складують у бурти на спеціальному ізольованому майданчику для подальшого знезараження біотермічним методом.

При активному біотермічному процесі бурт витримують не менше 45 діб. При температурі навколишнього повітря нижче 0 С0, коли біотермічні процеси сповільнюються, - термін знезараження збільшують до 90 діб.

3.7. Тару і транспорт, які використовували для перевезення курчат, відходів інкубації дезінфікують після кожного використання, або спалюють (картонну, дерев’яну).

3.8. Дезінфекцію проводять згідно діючої Інструкції з проведення ветеринарної дезінфекції об’єктів тваринництва, затвердженої 25 серпня 1988 року ГУВ Держагропрому СРСР дезінфекційними засобами, які зареєстровані в Україні, відповідно з настановами щодо їх застосування.

3.9. Працівники птахогосподарств повинні регулярно проходити медичне обстеження, мати дозвіл працювати на фермі та суворо дотримуватися санітарного режиму на підприємстві та правил особистої гігієни.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 374 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)