АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЕРЕЛІК ТЕОРЕТИЧНИХ ПИТАНЬ ДО ЕКЗАМЕНУ

Прочитайте:
  1. A. Перелік основних термінів, параметрів, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  2. IV.І Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  3. XIV. Перелік використаної літератури
  4. А.4.9. Перелік обов’язкових діагностичних процедур хворим на ЦД 2 типу.
  5. Варіанти питань
  6. З АНАТОМії РОСЛИН та підготовки до ліцензійного ЕКЗАМЕНУ Крок-1
  7. ІV. І Перелік основних термінів які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  8. ІУ.1. Перелік основних термінів, параметрів і характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  9. ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДЛЯ ПІДСУМКОВОГО
  10. Орієнтовний перелік практичних робіт та завдань для підсумкового модульного контролю

з предмету " медсестринство в хірургії"

1. Вклад М.І. Пирогова в хірургію.

2. Фізична антисептика.

3. Стерилізація, її методи. Контроль за стерильністю.

4. Оброблення операційного поля.

5. Класифікація кровотеч. Гостра крововтрата, її критерії, клінічні ознаки.

6. Кровотечі в порожнини та порожнисті органи, їхні клінічні ознаки.

7. Тимчасові та остаточні методи зупинки кровотечі.

8. Лабораторні та інструментальні методи діагностики кровотеч.

9. Поняття про пов’язку та перев’язку. Види пов’язок.

10.Наркоз: поняття, види. Схеми інгаляційного наркозу.

11.Стадії ефірного наркозу.

12.Шляхи проникнення інфекції в рану. Поняття про внутріншьолікарняну інфекцію; профілактика її.

13.Ускладнення масочного інгаляційного наркозу.

14.Неінгаляційний наркоз, його переваги, недоліки. Речови­нидля наркозу.

15.Місцева анестезія. Види. Речовини для анестезії.

16.Провідникова анестезія.

17.Поняття про антисептику та асептику. Наказ № 720.

18.Анестезія змазуванням чи оприскуванням.

19.Інфільтраційна анестезія за методом Вишневського.

20.Спинномозкова і перидуральна анестезія. Методика, можливі ускладнення.

21.Поняття про групи крові.

22.Показання та протипоказання до гемотрансфузій.

23.Ускладнення при переливанні крові.

24.Загальна схема трансфузій.

25.Догляд за хворими до, під час і після гемотрансфузій.

26.Препарати крові. Характеристика. Показання до викорис­тання.

27.Профілактика зараження СНІДом в умовах стаціонару.

28.Шляхи і методи введення інфузійних розчинів.

29.Консервація і зберігання крові.

30.Кровозамінники. Характеристика їх.

31.Поняття про резус-фактор.

32.Поняття про хірургічну операцію. Види хірургічних опе­рацій.

33.Методика обстеження хірургічного хворого. Документація. Деонтологічні аспекти в роботі.

34.Поняття про передопераційний період. Підготовка хворого до планової та екстреної операції.

35.Поняття про післяопераційний період. Профілактикаранніх та пізніх ускладнень.

36.Поняття про рани. Види ран. Принципи надання першоїмедичної допомоги в разі поранення. Активно-пасивна профілактика правця у випадку ушкодження. Транспортування потерпілого.

37.Первинне хірургічне оброблення поверхневих ран м’яких тканин, показання та протипоказання до операції. Можливі помилки під час оброблення ран. Принципи й техніка дренування ран.

38.Загальні та місцеві ознаки нагноєння ран. Основні принципи місцевого лікування. Догляд за хворими з гнійними ранами залежно від перебігу раневого процесу.

39.Хірургічний шок. Причини, патогенез, клінічна картина, діагностика. Фази й стадії хірургічного шоку. Зміст протишокових заходів в умовах військових дій та екстремальних ситуацій.

40.Травматизм. Види й профілактика травматизму. Поняття про ізольовані, змішані та комбіновані травми. Принципи надання першої медичної допомоги.

41.Закриті механічні травми тканин (забій, розтягнення, розрив, струс і роздавлювання). Синдром тривалого роздавлювання. Симптоми, надання першої допомоги, транспортування. Особливості лікування.

42.Переломи кісток. Види, клінічні симптоми переломів. Роль медичної сестри у наданні першої допомоги в разі переломів. Принципи лікування у випадку переломів кісток.

43.Вивихи. Клінічна картина. Діагностика. Принципи лікування хворого з вивихом.

44.Опіки. Класифікація, визначення площі та клінічна картина опіків. Тактика під час надання першої допомоги. Принципи лікування хворих з опіками. Опікова хвороба. Принципи лікування.

45.Електротравма. Загальна та місцева дія електричного струму, перша допомога у випадку електротравми. Показання до проведення серцево-легеневої реанімації.

46.Види холодової травми. Класифікація відморожень за ступенем ушкодження. Клініка. Тактика медичної сестри в наданні першої медичної допомоги. Лікування та догляд за хворими з відмороженнями. Профілактика холодової травми.

47.Гостра гнійна хірургічна інфекція. Шляхи зараження. Профілактика та лікування окремих видів гнійно-запальних захворювань — фурункула, карбункула, абсцесу, флегмони, бешихи, остеомієліту, тромбофлебіту тощо.

48.Загальна гнійна хірургічна інфекція. Види сепсису. Клінічна картина та лікування.

49.Септичний шок, клініка, перша допомога, реанімаційні заходи.

50.Поняття про анаеробну інфекцію. Газова гангрена, правець. Клінічна картина.

51.Профілактика анаеробної інфекції після поранень. Перша допомога у разі анаеробної інфекції. Комплексна терапія газової гангрени, правця.

52.Хірургічний туберкульоз та його форми. Клініка, діагностика та лікування кістково-суглобного туберкульозу.

53.Поняття про доброякісні та злоякісні пухлини, їхня класифікація. Клінічна картина доброякісних та злоякісних пухлин, профілактика та лікування. Організація онкологічної служби в Україні. Значення загальної диспансеризації в ранній діагностиці пухлин.

54.Уявлення про некроз. Причини. Суха та волога гангрена. Місцеві й загальні прояви. Профілактика та лікування, догляд захворими після операції.

55.Закрита черепно-мозкова травма. Діагностика струсу і здавлення головного мозку. Перша допомога, транспортування. Принципи лікування хворих.

56.Перелом склепіння та основи черепа. Діагностика та перша допомога. Особливості транспортування хворих.

57.Травми шиї, відкриті та закриті ушкодження м’яких тканин та органів шиї. Діагностика ушкоджень. Профілактика повітряної емболії при пораненнях вен шиї.

58.Опіки стравоходу. Клініка. Тактика медичної сестри під час надання першої допомоги. Принципи лікування хворих з опіками стравоходу. Особливості догляду за хворими з гастростомою.

59.Механічна травма грудної клітки: забій, струс, здавлення. Діагностика. Тактика медичної сестри під час надання першої медичної допомоги хворим з травмою грудної клітки. Лікування.

60.Поняття про пневмоторакс. Види пневмотораксу. Тактика медичної сестри в наданні першої медичної допомоги хворим з пневмотораксом. Лікування та догляд за хворими.

61.Запальні захворювання грудної залози. Симптоми, лікування хворих, догляд, профілактика маститу.

62.Переломи ребер. Симптоми множинних і подвійних переломів ребер. Перша допомога, особливості транспортування.

63.Доброякісні та злоякісні пухлини грудної залози. Симптоми, диференціальний діагноз. Лікування хворих з пухлинами грудної залози. Профілактика онкологічних захворювань грудної залози.

64.Закриті й відкриті ушкодження легень, серця, магістральних судин. Діагностика, перша допомога, особливості транспортування хворих, догляд за хворими.

65.Захворювання стравоходу, рак стравоходу. Варикозне розширення вен стравоходу. Клініка. Лікування, догляд за хворими. Надання першої допомоги в разі кровотечі з вен стравоходу.

66.Черевна грижа: клініка, діагностика, лікування догляд за хворими. Перша допомога і показання до госпіталізації, особливості транспортування. Показання до оперативного лікування.

67.Механічна травма живота. Діагностика. Гострий живіт у разі травми живота. Перша допомога й показання до госпіталізації. Особливості транспортування. Показання до оперативного лікування, догляд за хворими.

68.Гострий перитоніт. Причини, симптоми, діагностика. Перитоніт місцевий та загальний. Догляд за хворими після операції. Перша допомога й показання до оперативного лікування. Особливості транспортування.

69.Гострий апендицит. Клініка, діагностика, лікування. Догляд за хворими в післяопераційний період.

70.Шлунково-кишкові кровотечі. Причини кровотечі в порожнинні органи. Діагностика кровотеч. Невідкладна допомога. Консервативні та оперативні методи лікування, догляд за хворими.

71.Гостра непрохідність кишок. Діагностика, перша допомога, особливості транспортування, показання до оперативною лікування, догляд за хворими.

72.Ускладнення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Діагностика, перша допомога, показання до госпіталізації, консервативне та оперативне лікування хворих. Особливості догляду за хворими з дренажем черевної порожнини.

73.Гострий холецистит. Гострий панкреатит. Клініка, діагностика, особливості лікування. Тактика медичної сестри в разі гострого холециститу та панкреатиту.

74.Запальні захворювання прямої кишки та прилеглих до неї тканин. Клініка і діагностика, консервативне та оперативне лікування. Геморой. Діагностика та лікування. Особливості догляду за хворими в проктологічному відділенні.

75.Пухлини товстої і прямої кишок. Діагностика та лікування. Роль профілактичних обстежень у ранній діагностиці пухлин. Особливості догляду за хворими зі штучними норицями.

76.Закриті й відкриті ушкодження сечових та статевих органів. Клініка, перша допомога й лікування. Особливості транспортування хворих з урологічними травмами, догляд за хворими.

77.Аденома передміхурової залози. Клініка, діагностика, лікування. Перша допомога в разі гострої затримки сечі. Особливості догляду за хворими з надлобковою сечовою норицею.

78.Перелом хребта. Діагностика ушкоджень хребців і спинного мозку. Перша допомога, транспортування та лікування. Клініка та діагностика.

79.Переломи кісток таза. Ускладнення при переломах кістоктаза. Діагностика, перша допомога, транспортування і лікування, догляд за хворими.

80.Переломи кісток плеча. Клініка, перша допомога, лікування. Особливості надання першої допомоги у випадку відкритих переломів.

81.Переломи кісток передпліччя, кисті і пальців. Перша допомога, транспортування і лікування, іммобілізація.

82.Перелом стегна. Клінічна картина, перша допомога в разі відкритих переломів.

83.Переломи кісток гомілки та пальців стопи. Особливості надання першої допомоги у випадку відкритих переломів.

84.Запальні захворювання верхньої кінцівки. Панарицій. Принципи оперативного лікування, догляд за хворими.

85.Олітеруючі захворювання судин нижньої кінцівки. Діагностика, клініка, перша допомога, принципи лікування, догляд за хворими.

86.Запальні захворювання нижньої кінцівки. Гнійний артрит. Діагностика, перша допомога, лікування, догляд за хворими. Остеомієліт кісток нижньої кінцівки.

87.Вогнепальні поранення. Ушкодження тканини тіла в разі вогнепального поранення.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 669 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)