АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В. Вище 20,5 мкмоль/л.

Прочитайте:
  1. Креатинін від 100 до 300 мкмоль/л.

С. 20,6 - 40,5 мкмоль/л.

Д. І,7 - 20,5 мкмоль/л.

Е. 40,6 - 60,5 мкмоль/л.

 

91. Як відомо, деякі захворювання являються передраковими. Тому хво­рі з такими станами підлягають обов’язковій диспансеризації з періодичним проведенням повного клінічного обстеження.

Яке з нижче­перерахованих захворювань не являється передраковим станом?

А. Виразкова хвороба шлунку.

В. Виразкова хвороба 12-ти палої кишки.

С. Атрофічно-гіперпластичний гастрит.

Д. Поліпоз шлунку.

Е. Перніціозна анемія.

 

92. При медичному профогляді хворий забажав, щоби йому провели аналіз шлункового соку. Результати аналізу не дали ніяких відхилень від норми.

Які нормальні показники кислотності шлункового соку у здорової людини?

Вільна НСІ Загальна кислотність

А. 10 - 20 т.од. 20 - 40 т.од.

В. 20 - 40 т.од. 40 - 60 т.од.

С. 10 - 40 т.од. 30 - 70 т.од.

Д. 0 10 - 20 т.од.

Е. 40 - 60 т.од, 40 - 90 т.од.

 

93. Хворий лікується в гастроентерологічному відділенні з приводу хронічного ентероколіту. В анамнезі жовчно-кам’яна хвороба, хронічний вторинний панкреатит, дизентерія. При лабораторному дослідженні калу виявлено: калові маси жирні, у калі багато неперетравлевих крапельок жиру.

Як називається цей симптом?

А. Стеаторея.

В. Креаторея.

С. Анорексія.

Д. Булемія.

Е. Диспротеїнемія.

 

94. Хворий скаржиться на тупі і гострі болі в епігастральній облас­ті і в мезогастрії, які можуть залежати і можуть не залежати від прийому їжі; печію, відрижку кислим, метеоризм, закреп. При досліджен­ні кислотоутворюючої функції шлунку виявлено, що внутрішньошлункові показники рН дорівнюють–у тілі шлунку-1,0; у антрумі-1,8; ендоскопічно-складки слизової гіпертрофовані, особливо в антральному відділі шлунку.

Про яку патологію свідчать такі дані?

А. Гострий гастрит.

В. Хрон. гастрит тип А.

С. Хрон. гастрит тип В.

Д. Хрон. гастрит тип С.

Е. Хворобу Менетріє.

 

95. Хвора 35 р., звернулася до лікаря з скаргами на болі в правому підребір’ї, які виникають через 3-4 години після жир­ої їжі, гіркий присмак в роті.

Об’єктивно: під час огляду черева відмічається здуття у верхній його половині, виражена болючість в ділянці жовчного міхура. Жовчний міхур пальпується. Печінка не збільшена. Дані ехографії жовчного міхура та печінки, фракційного дуоденального зондування дають можливість виставити діагноз: хронічний холецистит. Який нормальний об’єм порції «В» при дуоденальному зондуванні?

А. 20-30 мл.

В. 50-60 мл.

С. 70-80 мл.

Д. 80-90 мл.

Е. 100 мл.

 

96. Хвора Н., 35 р., в ургентному порядку поступила в лікарню з нападом сильного болю в правому підребір’ї, що іррадіює в праве плече, праву лопатку.

Після об’єктивного обстеження у хворої попередньо виставлено діагноз: жовчно-кам’яна хвороба.

Який лабораторно-інструментальний метод дослідження Ви приз­начите хворій для підтвердження діагнозу?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 459 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)