АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Д. Симптом Кохера.

Прочитайте:
  1. F32.3 Тяжелый депрессивный эпизод с психотическими симптомами
  2. I-VII ПАРЫ ЧМН: СТРОЕНИЕ, ИССЛЕДОВАНИЕ, СИМПТОМЫ И СИНДРОМЫ ПОРАЖЕНИЯ.
  3. II. Острые симптоматические язвы желудка
  4. III. Симптом инкреторной недостаточности
  5. IV. Клиника –это основные симптомы, характерные для данного заболевания
  6. IX-XII ПАРЫ ЧМН: СТРОЕНИЕ, ИССЛЕДОВАНИЕ, СИМПТОМЫ И СИНДРОМЫ ПОРАЖЕНИЯ
  7. V1: СИМПТОМАТИЧЕСКИЕ ПСИХОЗЫ
  8. VI. Клинические и рентгенологические симптомы и признаки
  9. А) Симптом-модифицирующая терапия
  10. Абсцессы мозга и паразитарные поражения ЦНС. Клиническая симптоматика, прогноз.

Е. «Танець каротид».

 

13. Хвора 39 р., хворіє дифузним токсичним зобом 3 роки. Прийшла на обстеження у зв’язку з погіршенням самопочуття. Які харак­терні зміни у загальному аналізі крові можуть бути виявлені у даної хворої?

А. Лейкоцитоз, зсув лейкоцитарної формули вліво, прискорене ШОЕ.

В. Лейкоцитоз, лімфоцитоз, ознаки гіпохромної анемії.

С. Ознаки гіпохромної залізодефіцитної анемії, лейкопенія, лімфоцитоз.

D. Пойкілоцитоз, анізоцитоз, моноцитоз.

Е. Поява незрілих форм лейкоцитів, прискорене ШОЕ.

 

14. Хворий К., 25 р., страждає на цукровий діабет, тип І. При підйомі на сходах втратив свідомість. Об-но: Свідомість відсутня. Дихання 28 за 1хв., рівне, ритмічне. Шкіра волога, тонус м’язів кінцівок підвищений. Тонус очних яблук нормальний, язик вологий. Пульс 80; ритмічний. Артеріальний тиск 110/70мм/т.ст. Печінка виступає з під реберної дуги на 2,0см, край гострий рівний. Менінгеальні симптоми відсутні. Найбільш відповідний діагноз:

А. Кетоацидотична кома.

В. Гіперосмолярна неацидемічна гіперглікемічна кома.

С. Гіпоглікемічна кома.

Д. Лактацидемічна кома.

Е. Печінкова кома.

 

15. На поліклінічному прийомі до лікаря – ендокринолога звернувся чоловік, 52 років, зріст 172 см, вага 88 кг. скарг не було. При обстеженні: РS – 72 уд. в 1 хв., серцеві тони приглушені, в легенях при аускультації дихання везикулярне. При пальпації живіт м’який, безболісний. Спостерігається пастозність нижніх кінцівок. Із анамнестичних даних відомо, що мати хворого страждала ЦД типу 2. Після проведення тесту толерантності до глюкози виявлено: глікемія натще – 7,0 ммоль/л; через 1 год. – 12,8 ммоль/л, через 2 год. – 11,2 ммоль/л. Який попередній діагноз можна поставити хворому:

А. Явний цукровий діабет.

В. Нирковий діабет.

С. Порушення толерантності до вуглеводів.

Д. Потрібне повторне обстеження.

Е. Порушення вуглеводного обміну немає.

 

16. На прийомі лікаря жінка 42 років зі скаргами на невмотивовану пітливість, серцебиття, тремтіння рук, часті випорожнення. З анамнезу відомо, що з метою зменшення огрядності впродовж останніх півроку жінка дотримувалась гіпокалорійного харчування, вживала висівки. Посилено тренувалась фізично, двічі на тиждень відвідувала лазню де інтенсивно потіла. Схудла на 36 кілограмів. Останній місяць не може тренуватись через надмірне серцебиття, схудла на 8 кг. хоча вже дієтичних обмежень не дотримується. При огляді спітніла, пульс106 на хвилину, АТ 170/70 мм. рт. ст. тремор пальців рук, та повік. Збільшена у розмірах щитоподібна залоза. Що може розглядатись причиною прогресуючого схуднення пацієнтки?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 404 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)