АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

I. Поясніть сенс наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх у пропозиції, що містять власні.

Прочитайте:
  1. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних з тексту.
  2. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних з тексту.
  3. I. Поясніть значення наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх в ситуації самостійно.
  4. ВМС, що містять левоноргестрел
  5. Дайте визначення аносмії, поясніть, в результаті чого вона може виникнути. Яким чином нюх впливає на статеву поведінку ссавців?
  6. Еквіваленти продуктів, які містять вуглеводи, тотожні одній хлібній одиниці
  7. Застосовують лікування препаратами, що містять ФСГ і ЛГ (пергонал або пергогрін по 1мл (750 МО)
  8. ЛР і ЛРС, які містять аскорбінову кислоту
  9. ЛР і ЛРС, які містять каротиноїди.

Печінка

Печінка розташована у верхній правій частині живота, печінку і жовчний міхур зєднює протока відома як жовчний тракт. Хоча печінка і жовчний міхур виконують подібні функції, але вони дуже різні. Крилоподібної форми печінка є фабрикою хімічних речовин тіла, це складний орган, який виконує безліч життєво важливих функцій, регулювання рівня хімічних речовин в організмі, виробляє речовини, які забезпечують згортання крові під час кровотечі. Грушоподібної форми жовчний міхур, з іншого боку, це просто невеликий резервуар для зберігання жовчі і травної рідини виробленою печінкою.

Печінка є найбільшою залозою в тілі, що складається з двох основних доль. Клітини печінки розташовуються в часточках. Це видовжені, многокутні структури, що мають п'ять, шість або сім сторін.

Печінка отримує кров як з кишечника так і з серця. Крихітні капіляри в шлунково-кишковому тракті переходять до ворітної вени, яка входить в печінку. Кров тече крізь гратчасті крихітні канали всередині печінки, де засвоюються поживні речовини, і обробляються шкідливих речовин. Печінкова артерія приносить кров в печінку від серця. Ця кров переносить кисень до тканин печінки, а також холестерин та інші речовини для обробки. Кров з кишечника і серця потім змішуються разом і повертаються до серця через печінкову вену.

Одна з основних функцій печінки, щоб знешкодити шкідливі речовини що всмоктується в кишечнику або в інших частинах тіла, та виділяти їх як нешкідливі побічні продукти в жовч або кров.

Печінка виробляє близько половини холестерину тіла. Близько 80 відсотків холестерину виробленого в печінці використовується для жовчі (густий, жовтувато-коричневий, іноді зеленуватий, рідина). Холестерин є життєво важливою частиною кожної клітинної мембрани і необхідний, щоб виговити певні гормони, у тому числі естроген, тестостерон і гормони надниркових залоз.

Крім холестерину, жовч містить жовчні кислоти і кілька жовчних пігментів. Один з цих жовчних пігментів називається білірубін. Білірубін відходи виробництва, коли гемоглобін із зруйнованих еритроцитів розпадається в печінці. Печінка потім об'єднує білірубін з жовчю і виводяться через травну систему. Жовч діє як емульгатор з ефектом подібним для миючого засобу ефектом на жирах у дванадцятипалій кишці. Без жовчі більшість жиру потрапленого в тіло залишилобся неперетравленим.

Печінка також перетворює речовин перевареної їжі в білки, жири, і вуглеводи. Цукор зберігаються в печінці у вигляді глікогену, а потім розбивається і випускається в кровотік у вигляді глюкози, коли це необхідно.

Ще одна функція печінки полягає у створенні багатьох важливих сполук, особливо білків, які організм використовує для виконання різних функцій. Серед них речовини, необхідних для згортання крові при кровотечі.

Та о крім виробництва жовчі, печінка має багато життєво важливих і дуже важливих функції в організмі: зберігає кількість глюкози в крові на нормальному рівні; речовини для виробництва білка, а також знищення зношених еритроцитів; видалення отрут чи токсинів з крові і утворення антитіл для боротьби з хворобами; виробництво сечовини; стимуляції червоного кісткового мозку, виробництво тепла та багато інших.

Дайте відповідь на наступні питання по тексту.

1. Де печінки знаходиться в людському тілі?

2. У чому різниця між печінки і жовчного міхура?

3. Які джерела кровопостачання печінки?

4. Що є найбільш очевидною функції печінки?

5. Чому холестерину потрібно?

6. Як білірубіну виробляється?

7. Що таке дія жовчі в організмі?

8. Які інші життєво важливої функції печінки ви знаєте?

I. Поясніть сенс наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх у пропозиції, що містять власні.

Резервуар для жовчі; подовжені, полігональних структур; решітка з крихітних каналів, жовчних шляхів, щоб зламати шкідливих речовин; миючого засобу-ефект, жовчного міхура, а також знищення зношених еритроцитів; видалення отрут або токсинів з крові.

II. Скажімо чи наступні твердження істинними або помилковими. 1. Печінка є найменшою залози тіла.

2. Печінка складається з двох основних частин.

3. Часточки подовжені, полігональних структур.

4. Близько 8 відсотків холестерину зроблені печінки використовується для виробництва жовчі.

5. Білірубін жирні речовини.

6. Жовч діє як виробник тепла.

7. Печінка має кілька життєво важливих функцій в організмі.

8. Холестерин необхідно зробити тільки тестостерону.

9. Жовч діє як емульгатор з миючим засобом, як вплив на вуглеводів в дванадцятипалої кишці.

10. Жовчного міхура перетворює речовин в перевареної їжі в білки, жири, і вуглеводи.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 374 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)