АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Доцент Засипка Л.Г.

Прочитайте:
  1. К.м.н., доцент Демьянова Л.М.
  2. КОРДОЦЕНТЕЗ
  3. Научный руководитель: заведующий кафедрой микробиологии, вирусологии и иммунологии, к.м.н., доцент, Тапальский Д.В.
  4. Порожнину. Під контролем фетоскопа можна провести кордоцентез (пункція пупкової вени), кардіоцентез
  5. СОСТАВИТЕЛИ: доцент Чудиновских В.Р.

ДОДАТКИ:

Еталон відповіді 1:

1. Планування ДДЗ не відповідає нормативам. Порушено принцип групової ізоляції. Входи в секції повинні бути окремі і ізольовані для проведення карантинних заходів. Недостатня площа спальної кімнати.

2. Молоко відповідає вимогам, може бути використано в харчуванні дітей. М'ясо вживати не можна, оскільки вживання м'яса з фінами в ДДЗ не допускається, продукт підлягає технічній утилізації.

Еталон відповіді 2:

1. Планування ДДУ не відповідає нормативам. Входи до секції повинні бути окремі і ізольовані для проведення карантинних заходів. Недостатня площа спальної кімнати (норма 1,8 м2/особу)

2. Молоко відповідає вимогам, може бути використано в харчуванні дітей. М'ясо вживати не можна, оскільки вживання м'яса з фінами в ДДЗ не допускається, продукт підлягає технічній утилізації.

 

Еталон відповіді 3:

1. Молоко відповідає вимогам, може бути використано в харчуванні дітей. М'ясо вживати не можна, оскільки вживання м'яса з фінами в ДДЗ не допускається, продукт може бути переданий підприємствам харчової промисловості як умовно-придатний для виготовлення мясних виробів.

2. Вода непридатна для вжитку.

 

Еталон відповіді 4:

1. Планування ДДЗ не відповідає нормативам - недостатня площа спальної кімнати.

2. Вода придатна для ужитку.

 

Еталон відповіді 5:

1. Планування ДДУ не відповідає нормативам. Входи в секції повинні бути окремі і ізольовані для проведення карантинних заходів.

2. Наведений раціон є дефіцитним за вмістом йоду, ретинолу та тіаміну.

3. Вода придатна для ужитку

 

Еталон відповіді 6:

1. Планування ДДУ не відповідає нормативам. Сан. вузол повинен бути окремий для кожної групи, входи окремі і ізольовані для проведення карантинних заходів. Недостатня площа спальної кімнати (норма 1,8 м2/особу)

2. Молоко розведене водою, непридатне для вжитку. М'ясо не відповідає вимогам, підлягає технічній утилізації

 

Еталон відповіді 7:

1. Молоко не відповідає вимогам (розбавлено водою), не може бути використано у дитячому харчуванні. М'ясо також не придатне до вжитку, оскільки вживання м'яса з фіннами і тріхинелламі в ДДЗ не допускається, продукт підлягає технічній утилізації.

2. Вода придатна до вжитку.

 

Еталон відповіді 8:

1. Порушень немає.

3. Вода непридатна для вжитку, містить надмірну кількість нітратів

 

Еталон відповіді 9:

1. Овочі доброякісні, вміст нітратів не перевищує ГДК (для буряка – 1400 мг/кг, для моркви – 250 мг/кг). Йогурт також непридатний до вжитку бо були порушені умови його зберігання.

2. Вода по бактеріальних показниках не відповідає нормативам, непридатна до вжитку.

 

Еталон відповіді 10:

1. Раціон харчування містить замало вітаміну С, у хлопчика клінічні ознаки гіповітамінозу С. Окрім того в раціоні міститься надмірна кількість “незахищених” вуглеводів.

2. Вода непридатна до вжитку, містить надмірну кількість фтору.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 345 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)