АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З.д.н.т. України професор Ю.І. Бажора. У боксованій палаті інфекційної лікарні знаходяться дві шестирічні дівчинки, що страждають на генералізовану герпетичну інфекцією

Прочитайте:
  1. Відповідно до наказу МОЗ України № 77 від 14.04.93 року, показаннями для медико-генетичного
  2. Д.мед.н., професор Запорожан В.М.
  3. дисертаційні роботи послідовників академіка НАПН України Т. С. Яценко
  4. ДОТС-стратегія в Україні (наказ МОЗ України
  5. З.д.н.т. України професор Ю.І. Бажора
  6. З.д.н.т. України професор Ю.І. Бажора
  7. З.д.н.т. України професор Ю.І. Бажора
  8. З.д.н.т. України професор Ю.І. Бажора
  9. Завдання і функції Фонду України соціального захисту інвалідів

Ситуаційна задача 20

У боксованій палаті інфекційної лікарні знаходяться дві шестирічні дівчинки, що страждають на генералізовану герпетичну інфекцією. Площа палати – 12 м2, висота палати 3,0 м, вентиляція приточно – витяжна з переважанням витяжки, приток здійснюється через 1 вентиляційний отвір площею 0,1 м2, витяжка через 2 вентиляційні отвори такої ж площі. Швидкість руху повітря 0,2 м/с. Для визначення рівня бакобсіяння зроблено посів повітря за допомогою апарату Кротова на МПА і кров'яний агар. Після експозиції підраховано кількість бактерій в 1 куб.м. – при зростанні на МПА – 2500, на кров'яному агарі - 115.

У лікарні для приготування їжі використовують артезіанську воду. Склад води: прозорість – 30 см, запах 3 бали, сухий залишок – 1120 мг/л, сульфати – 550 мг/л, хлориди – 420 мг/л, нітрати – 60 мг/л, фтор – 1,5 мг/л, твердість 7,0 мг-екв./л, колі-титр – 500 мл, загальне мікробне число – 20 КУО/мл.

 

Питання

1. Визначте умови перебування хворих і характеристику повітряного середовища в палаті. Оцініть ефективність вентиляції.

2. Дайте висновок за якістю води, споживаної в лікарні.

Завідувач кафедрою гігієни і медичної екології

Доцент Засипка Л.Г.

«Затверджую»

Проректор з науково-педагогічної роботи ОНМУ

З.д.н.т. України професор Ю.І. Бажора

Ситуаційна задача 21

30 річний чоловік працює бетонщиком на домобудівному комбінаті. Проживає у гуртожитку разом з трьома іншими робітниками у кімнаті площею 15 м2 на верхньому поверсі п’ятиповерхової будівлі. Всі зручності в кінці коридору. Відсутня гаряча вода. У кімнаті температура влітку 30 ºС, взимку – 17 ºС. Відносна вологість 30% літом, взимку – 60%. У кімнаті одне вікно розміром 1,5 х 1,2 м. Швидкість руху повітря при відкритій кватирці – 0,5 м/с. Увечері кімнату освітлює люстра з чотирма електричними лампочками по 60 Вт, розташована по центру приміщення.

Працює на відкритому майданчику. Основне заняття – ущільнення бетонної маси віброустановкою. Скаржиться на болі і відчуття оніміння у фалангах пальців рук. Рік тому з'явилися стискаючого характеру болі у ділянці серця і у потилиці. При неврологічному дослідженні виявлене зниження вібраційної чутливості.

Питання:

1. Чи відповідає мікроклімат у кімнаті нормативам? Визначте світловий коефіцієнт і оцініть штучну освітленість.

2. Оцініть стан здоров'я, його залежність від характеру і умов праці. Яких профілактичних заходів треба вжити?

Завідувач кафедрою гігієни і медичної екології

Доцент Засипка Л.Г.

«Затверджую»

Проректор з науково-педагогічної роботи ОНМУ


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 420 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)