АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Соціальні умови здоров’я. Законодавчі акти України і світової спільноти про здоров’я.

Прочитайте:
  1. II. Умови прийняття на обслуговування та обслуговування громадян
  2. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  3. дисертаційні роботи послідовників академіка НАПН України Т. С. Яценко
  4. Завдання і функції Фонду України соціального захисту інвалідів
  5. Закон України
  6. Закон України
  7. Закон України
  8. Закон України
  9. Закон України
  10. Закон України

Прояви девіантної поведінки, їх соціальні корені та вплив на здоров’я людини і соціуму. Девіантна поведінка як соціальна проблема. Характерологічний аналіз різних видів девіації: алкоголізм, тютюнопаління, наркоманія, токсикоманія. Соціально-педагагічні аспекти профілактики різних виявів девіантної поведінки.

Людина серед людей: проблема спілкування з соціальним оточенням. Вікові особливості спілкування індивідів. Людина в соціумі. Типи взаємодії суб’єктів.

Духовний світ людини та її здоров’я. Роль духовності у формуванні здоров’я людини. Поняття “духовного”. Особливості світогляду людин як валеологічна проблема. Взаємозалежність між духовним життям і фізичним здоров’ям людини. Історична еволюція концепції здоров’я. Розвиток самосвідомості людини і здоровий спосіб життя.

Валеологічний потенціал релігії. Саногенний аспект релігійного смислоутворення. Найголовніші способи збереження здоров’я в релігійній практиці. Священні книги про здоров’я людини. Біблія як проповідник здорового способу життя. Проблеми здоров’я в нетрадиційних релігійно-містичних ученнях. Негативні аспекти впливу релігії на здоров’я людини.

Сім’я як фактор формування духовного здоров’я молодої людини. Сім’я: визначення, сутність, історичний аспект. Сучасна сім’я, її функції. Сім’я і школа.

Здоров’я і духовність: поняття про основні духовні закони. Моральність і здоров’я. Усвідомлення моральних понять як крок до створення духовних законів. Духовні закони і здоров’я людини.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 716 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)