АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

VІ. Попередній діагноз.

Прочитайте:
  1. VI. ПОПЕРЕДНІЙ ДІАГНОЗ
  2. VI. Попередній діагноз
  3. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  4. Встановіть діагноз.
  5. Встановіть діагноз.
  6. Встановіть попередній діагноз.
  7. Диференціальний діагноз.
  8. Диференціальний діагноз.
  9. Диференціальний діагноз.

І. Паспортна частина.

ПІП - Гром’як Антон Петрович

Вік – 65 років (04.03.49.)

Стать - чоловіча

Професія – пенсіонер

Місце проживання – м. Зборів

Дата госпіталізації – 02.04.14р.

Ким спрямований – Зборівською ЦРЛ.

ІІ. Скарги: – на дискомфорт та періодичну помірну болючість у верхній половині живота, більше зліва, загальну слабкість, швидку втомлюваність.

II. Anamnesis morbi: Вважає себе хворим від 19.03.14, коли з’явився біль в животі. Приєднались нудота. Звернувся в Зборівську ЦРЛ, госпіталізований в хірургічне відділення з діагнозом хронічний панкреатит, фаза загострення. Перебував на стаціонарному лікуванні до 29.03.14. Відмічав хороший ефект від лікування. Направлений на консультацію до хірурга в КЗ ТОР «ТУЛ». У супроводі родичів звернувся в приймальне відділення КЗ ТОР «ТУЛ». Госпіталізований в хірургічне відділення в ургентному порядку.

III. Anamnesis vitae. Туберкульоз, венеричні захворювання, заперечує. Матеріально-побутові умови задовільні. Контакту із інфекційними хворими на протязі 21 дня не було. Алергологічний та генетичний анамнез не обтяжений. Операці (17.04.12.) Лапаротомія. Травми заперечує. Періодично лікується стаціонарно та амбулаторно в Зборівській ЦРЛ з приводу загострення панкреатиту.

IV. Status praesens objectives. Загальний стан хворого близький до задовільного. Правильної тілобудови задовільного живлення. Шкіра та видимі слизові оболонки блідо-рожеві,чисті помірно зволожені. Підшкірно-жирова клітковина виражена помірно. Щитовидна залоза та периферичні лімфатичні вузли не збільшені. Язик вологий,чистий. Перкуторно над легенями ясний легеневий звук; аускультативно вислуховується везикулярне дихання над усією поверхнею легень. ЧД-18/хв. Межі відносної серцевої тупості не змінені.Діяльність серця ритмічна, тони ослаблені, додаткові шуми не вислуховується. Ps - 78/хв., ритмічний, задовільного наповнення. АТ- 150/90 мм.рт.ст. С-м Пастернацького негативний (-) двобічно. Підшкірні вени нижніх кінцівок не розширені.

V. Locus morbi. В лівій мезогастральній ділянці п/о рубець від лапаратомії довжиною 20 см. без змін. Живіт округлої форми симетричний не піддутий. Передня черевна стінка приймає участь в акті дихання. При поверхневій пальпації живіт незначно болючий в лівій мезогастральній ділянці.Печінкова тупість збережена.Симптоми подразнення очеревини негативні.Перистальтика вислуховується. Гази відходять. Селезінка не палькується. Стілець 2р/добу, оформлений, коричневого кольору. Сечопуск вільний. Діурез 1-1,5л/добу.

VІ. Попередній діагноз.

- На основі скарг: на дискомфорт та періодичну помірну болючість у верхній половині живота, більше зліва, загальну слабкість, швидку втомлюваність;

- Даних анамнезу захворювання: Вважає себе хворим від 19.03.14, коли з’явився біль в животі. Приєднались нудота. Звернувся в Зборівську ЦРЛ, госпіталізований в хірургічне відділення з діагнозом хронічний панкреатит, фаза загострення;

- Об’єктивного обстеження: При поверхневій пальпації живіт незначно болючий в лівій мезогастральній ділянці.

Можна поставити попередній діагноз: Хронічний панкреатит, фаза загострення.

VII. План обстеження.

1.Загальний аналіз крові.

2.Загальний аналіз сечі.

3.Біохімічний аналіз крові(Заг.біл., креат.,хол.,глюк., луж.фосфатаза, АлТ, АсТ)

4.Аналіз крові на групу та Rh.

5.RW.

6.Діастаза сечі.

7.Аналіз калу на я/г.

8.Коагулограма.

9.ЕКГ.

10.УЗД ОЧП


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 453 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)