АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Авітаміноз D
  3. Авітаміноз РР
  4. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  5. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  6. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  7. Аспирин (ацетилсалициловая кислота, АСК).
  8. Вибір стратегії лікування
  9. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  10. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ

//////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\/////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\/////////////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

 

Варіант 8

Задача 1

У хворого без порушення свідомості виникають напади клонічних судом у лівій половині обличчя, які поширюються на ліву руку і ногу. Напад триває 2 хвилини.

Який клінічний діагноз? Вкажіть тип нападу(Епілепсія. Вторинно-генералізований напад).

2. Які додаткові методи обстеження необхідно провести хворому і з якою метою(ЕЕГ)?

 

Задача 2

У хворого відразу після травми голови, що супроводжувалась втратою свідомості, виникли блювання та запаморочення. Під час неврологічного огляду виявлені легка слабкість правої руки та моторна афазія.

1 .Що означають терміни «слабкість руки» та «моторна афазія»? Які структури нервової системи уражені?(Недостатність рухової іннерервації. Моторна афазія– порушення або відсутність усного мовлення при правильному сприйнятті розмови та письма. Уражений центр Брока та передцентральна звивина)

Встановіть попередній клінічний діагноз. Призначте обстеження та лікування(Забій ГМ, МРТ, КТ. Знеболювальні, седативні, ноотропи(ноотропіл, церебролізин), спазмолітики(еуфілін), протисудомні(карбомазепін)).

 

Задача 3

У хворого з епілепсією з’являються короткочасні прості зорові галюцинації (фотопсії), після чого він втрачає свідомість і починається генералізований напад з тоніко-клонічними судомами, тривалістю до 3 хвилин.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 619 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)