АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Про яке захворювання можна думати? Ураженням яких структур і на якому рівні можна пояснити появу вищевказаної симптоматики? (Кліщовий енцефаліт шийне потовщ С5-Т1)

Прочитайте:
  1. B) Нарушение анализа смысловых структур у больных с поражением лобных долей мозга
  2. E. - Бічний ріг сірої речовини спинного мозку на рівні СVIII – ThI.
  3. II. Окраска или иной способ контрастирования структур препарата
  4. II. Производные различной химической структуры
  5. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  6. V. ТРАНКВИЛИЗАТОРЫ НЕБЕНЗАДИАЗЕПИНОВОЙ СТРУКТУРЫ.
  7. Аберрации (изменения числа или структуры) Х-хромосом
  8. Автоімунні захворювання
  9. Актиномицеты. Особенности морфологии и ультраструктуры. Сходство с грибами и отличия от грибов. Способы микроскопического изучения.
  10. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ

Які ще симптоми можуть з’явитись у разі поширення патологічного процесу на стовбур мозку?(бульбарний)

 

Задача 3

Хвору з 15 років періодично турбують напади головного болю в скроні та ділянці ока. Їм передують нетривалі зорові порушення – випадіння половин полів зору. Під час нападів буває нудота, блювання. Напад триває декілька годин і часто проходить після сну. Подібні напади спостерігалися у матері хворої в молодому віці.

Вкажіть попередній діагноз. Які додаткові методи дослідження і з я кою метою потрібно провести?(асоційована форма мігреню. Транс краніальна доплерографія, ЕЕГ, РЕГ, МРТ, КТ в судинному режимі- для виявлення вазомоторних порушень)

2. Яке лікування слід призначити під час больового нападу (вкажіть медикаменти)? Сумотрептан, НПЗЗ, ерготамін

 

Задача 4

Хвора 35 років почала відчувати втомлюваність м’язів кінцівок та диплопія, що наростали на вечір після виконання звичайної роботи. Після відпочинку слабкість та диплопія зникали. Рефлекторна, чутлива та координаторна функції не порушені. Після невеликих фізичних навантажень (присідання, підіймання та опускання рук декілька разів, фіксація погляду вгору протягом 30 сек) виникає м’язове стомлення, птоз верхніх повік, косоокість, які після відпочинку зникають.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 457 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)