АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Початок якого захворювання слід запідозрити у хворого? (Кліщовий енцефаліт)

Прочитайте:
  1. XIV. Слон, якого не помітили
  2. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  3. Автоімунні захворювання
  4. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  5. Анамнез наявного захворювання
  6. Варіанти початку захворювання (С.Д. Подимова, 1993р.):
  7. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  8. Від якого парасимпатичного ядра направляються прегангліонарні волокна до вушного вузла?
  9. Від якої судиин бере початок артерія червоподібного відростка?
  10. ВІРУСНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ

2. Яка патологія в неврологічному статусі може з'явитися у разі типової форми цієї хвороби? Ушкодження яких структур спричинить цю патологію? (Бульварний синдром,Периферичний парез м’язів шиї, плечового пояса, симптом висячої голови, ураження n. vagus, кожевнівська епілепсія. Ураження Ядер ЧН)

 

Задача 6

У хворого протягом доби виникло порушення ковтання, змінився голос. Через декілька днів з'явилась затерплість кистей і стоп. Місяць тому перехворів на дифтерію. В неврологічному статусі виявлені дисфагія, дисфонія, відсутній глотковий рефлекс, помірний периферичний парез кистей і стоп.

Які синдроми з'явились у хворого в неврологічному статусі? Ураженням яких структур пояснюється поява цих симптомів? (Бульбарний синдром,поліневратичний синдром. Ураження периферичних нервів, 9,10,12 пар ЧН)

2. Вкажіть клінічний діагноз. (Постдифтерійна поліневропатія,ядра 9,10,12 пар ч.н.,периферичні нерви в дист.від.кінцівок)

 

Задача 7

Хворий 45 років отримав безболісний термічний опік правої руки, який довго заживав. Виявлено артропатію правого ліктьового суглобу, дисоційований сегментарний тип розладів больової та температурної чутливості у вигляді «напівкуртки» справа в сегментах С 58, знижені рефлекси на правій руці.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 578 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)